Aperitiv tarta cu somon fume si branza feta

de CookieMonster in Aperitive / Garnituri, 7 Mai 2016 | 4183 vizualizari

 

La insistentele fanilor mei m-am apucat sa postez din nou :)))

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 600 g faina
  • 2 oua
  • 200 unt
  • 200 ml lapte
  • 1 plic de drojdie uscata
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • putina sare

Umplutura:

  • 300 g somon afumat la rece
  • 100 g ton in suc propriu
  • 200 g branza feta
  • 100 g telemea
  • 1 legatura de patrunjel
  • optional 1 ou
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tarta cu somon fume si branza feta:

  1. Incalziti laptele impreuna un untul.
  2. Frecati bine ouale cu putina sare peste care adaugati zeama de lamaie si laptele in care am topit untul, mixand bine compozitia.
  3. Deaspura compozitiei turnati in cascada faina amestecata cu drojdia uscata si framantati. Va rezulta un aluat usor lipicios. Lasati la rece timp de o ora.
  4. Somonul se taie fasii groase de un deget, patrunjelul se taie grosier, tonul se scuge si branza se sfarama cu mana. Amestecam bine ingredientele intr-un bol ( se poate adauga un ou pentru a lega mai bine compozitia).
  5. Dati la incalzit cuptorul la 170 grade (mediu)
  6. Pe masa de lucru si pe sucitor presaram faina si impartiti aluatul in 3 parti si apoi il intindeti nu foarte subtire. Aluatul se pune in forma de tarta si se adauga umplutura. 
  7. Dati la cuptor timp de 30 de minute sau pana se rumeneste usor.

Gustul este unul spectaculos... asa de bun incat cel mic a mancat singur o tarta!

Pofta Mare!

TIPS-URI

1

 Din ingredientele de mai sus mie mi-au rezultat 2 tarte si o mica paine umpluta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu somon fume si branza feta" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (19)

mirela0911 1

09.05.2016, 21:16

Ce bunatate ai adus!

RuxyRux 1

09.05.2016, 21:19

O bunatate mare!

Rahela Velicu 1

06.01.2017, 00:40

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Secretul oului roşu~~ Ouăle mele roşii