Tartă cu spanac și brânzeturi la Crock Pot

de CulinaryRainbow in Slow Cooking, 9 Sep 2015 | 1461 vizualizari

 

Pentru că în ultimele postări ingredientul principal a constat în diferite tipuri de carne, m-am gândit să vă prezint și ceva mai ușo: o tartă delicioasă cu spanac și brânzeturi.
Crock Pot mă ajută să-mi satisfac cele mai mari pofte culinare și mă încântă de fiecare dată cu iz și gust aparte.
Și dacă tot sunteți în criză de timp mulți dintre voi, această tartă mecesită maxim 15 minute de pregătire, pentru că de restul se ocupă slow cooker Crock-Pot DIGITAL.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • un pachet de aluat pentru patiserie
  • 500 g spanac congelat
  • 150 g ricotta
  • 100 g cașcaval
  • 60 g pesmet
  • două ouă
  • unt pentru a unge vasul ceramic
  • semințe de susan negru
  • sare
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă cu spanac și brânzeturi la Crock Pot:

   Am pus spanacul decongelat și stors de apă într-un vas împreună cu brânzeturile, iar după ce le-am amestecat am adăugat sarea, un ou și 50 g de pesmet, apoi am omogenizat totul.

   Pe masa de lucru am întins aluatul de patiserie cu ajutorul unui sucitor, apoi l-am tăiat astfel încât să obținem baza și marginea tartei. Am uns vasul ceramic al aparatului Crock Pot slow cooker Digital 4,7l și l-am pudrat cu pesmetul rămas. 

   După ce am așezat aluatul în vas am adăugat umplutura de spanac și brânzeturi.

   Am acoperit cu grilaj realizat din aluatul rămas.

   Am uns cu ou bătut și am presărat semințe de susan negru. Am copt tarta timp de 2 ore și jumătate pe modul ”low”, după care am aplicat ”tehnica șervețelului” :) , așezând sub capac câteva prosoape de hârtie pentru a absorbi umiditatea și pentru a ajuta partea superioară a tartei să se rumenească. Am setat aparatul Crock Pot pe modul ”high” și am lăsat-o să se mai rumenească 30 de minute.

   Îmi place mult tarta aceasta, mai ales când e fierbinte alături de-o cană cu iaurt. Este nemaipomenită și pentru micul dejun. O pui la copt înainte de culcare și o ai proaspătă și caldă pe dimineață. 

   Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Când folosiți spanac proaspăt este bine să-l opăriți și să-l strecurați înainte, pentru a nu lăsa apă în interiorul tartei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu spanac și brânzeturi la Crock Pot" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

CulinaryRainbow 1

14.09.2015, 22:32

Mulțumesc!

noiinbucatarie 1

23.02.2016, 13:39

Foarte gustoasa!

CulinaryRainbow 1

23.02.2016, 18:00

Așa e! Și nouă ne place tare mult!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

10850 puncte

Rux

Rux 9

10120 puncte

mirela0911

5400 puncte

Constelatialeu

4600 puncte

diaconta

4210 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciulama de pui cu mamaliga
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!