Aperitiv tarta cu ton si cartofi

de oanapl in Aperitive / Garnituri, 25 Sep 2020 | 3334 vizualizari

 

Am văzut această rețetă la Rocsi și mi-a făcut cu ochiul. A fost pe placul nostru și vă recomand să o încercați și voi. Am mai modificat-o pe ici pe colo, după cum am avut ingredientele.
Mulțumesc pentru idee Rocsi! Pupici!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 100 g unt
  • 1 ou
  • 200 g făină
  • 2 linguri smântână
  • sare
  • -pentru umplutură:
  • 3 cartofi
  • 1 lingură parmezan / brânză Gouda
  • 300 gr ton în suc propriu
  • 150 g cașcaval
  • 1/2 legătură mărar verde
  • sare
  • piper
  • 1/2 linguriță busuioc uscat
  • 5 roșii cherry
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tarta cu ton si cartofi:

Aluatul: Într-un vas se pune făina, untul rece taiat cubulete, oul, smântâna si sarea și se frământă cu mana până când se obtine un aluat omogen. Se pregăteștă o tavă dreptunghiulară de tartă și se întinde aluatul într-o foaie potrivit de subțire. Se așează în tavă, se lipește bine și pe margini, iar dacă este surplus peste tavă, se taie. Se înțeapă cu furculița din loc in loc, să se dă la frigider.


Umplutura: Cartofii curățați și tăiați în cuburi, se fierb în apă cu sare. Când sunt bine pătrunși, se scurg de apă, se pasează și se lasă să se răcorească. Mărarul se toacă mărunt și se încorporează peste cartofii reci. Se adaugă brânza Gouda și busuiocul. Se desfac cutiile cu ton și se scurg de lichid. Cașcavalul se dă pe răzătoarea cu ochiuri mari. Se scoate tava cu aluat din frigider, se pune umplutura de cartofi, se nivelează, se presară puțin cașcaval ras, se pune tonul, se presară jumătate din cașcavalul ras rămas, apoi se introduce tava în cuptorul încins, la 180 de grade. Se lasă tarta pentru 25-30 de minute, apoi se scoate și se așează jumătățile de roșii cherry și se mai lasă 15-20 de minute până când se coace bine aluatul. Cand este gata, se scoate din cuptor și se lasă puțin să se răcorească. Se poate servi caldă dar și rece.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu ton si cartofi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu ceapa