Desert tarta Galette cu prune si scortisoara

de Rahela Velicu in Prajituri, 20 Aug 2018 | 1843 vizualizari

 

Cea mai frageda si delicioasa tarta! Aluatul este nemaipomenit! 

 

INGREDIENTE

 aluat:

  • 300 g faina
  • 220 g unt rece
  • 1 lingura de zahar
  • 7-8 linguri de apa
  • un praf de sare
  • + 1 ou pentru uns si 1 lingura de zahar

 umplutura:

  • 400 g prune
  • 3 linguri de zahar
  • 1 lingura amidon alimentar
  • un praf de scortisoara

Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta Galette cu prune si scortisoara:

Pregatim mai intai aluatul pentru tarta. Punem faina intr-un bol, adaugam un praf de sare si 1 lingura de zahar, apoi razuim untul rece cu un cutit si il punem in bolul cu faina. Amestecam bine cu degetele untul cu faina, apoi adaugam 7-8 linguri de apa, atat cat este nevoie si framantam un aluat care va fi nelipicios.

Punem aluatul in folie alimentara si il dam pentru 40 de minute la frigider.

Prunele le desfacem in doua, le scoatem samburii si le amestecam cu zaharul si cu amidonul.

Aluatul scos din frigider il punem pe hartie de copt, presaram putina faina peste el sa nu se lipeasca sucitorul  si intindem o foaie rotunda. Il punem cu tot cu hartia de copt in tava, in mijlocul lui punem prunele si strangem marginile.

Ungem  marginile aluatului cu oul batut si presaram zahar. Deasupra prunelor am presarat scortisoara.

Dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 30-40 de minute.

TIPS-URI

1

Untul folosit trebuie sa fie rece, de la frigider, iar aluatul nu prebuie framantat prea mult pentru ca altfel tarta nu mai iese atat de frageda.

2

Se poate face cu orice fructe sau legume.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta Galette cu prune si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi si crema de ciocolata