Desert tarta rustica cu prune

de Gabriela_Gh in Prajituri, 18 Feb 2019 | 2074 vizualizari

 

 Tartele sunt simplu de preparat si delicioase. De toamna imi congelez prune, visine, pentru a le avea la indemana cand am pofta de tarta!

 

INGREDIENTE

  • pentru blat
  • 250 gr faina
  • 100 gr unt
  • 70 gr zahar brun
  • un praf de sare
  • o lingurita rasa praf de copt
  • 3 linguri apa rece
  • pentru umplutura
  • 500-600 gr prune proaspete sau congelate
  • 30 gr zahar brun
  • un varf de lingurita cardamon
  • un plic zahar vanilat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta rustica cu prune:

  Pregatim aluatul amestecand faina, sarea, praful de copt, untul rece taiat cubulete si zaharul pana cand obtinem un aluat destul de tare si putin sfaramicios. Dam aluatul la frigider pentru 30 min.

  Dupa ce a stat la frigider, intindem aluatul direct pe foaia de copt cu un diametru cam de 30 cm. Nu trebuie sa aiba o forma perfect rotunda. Asezam prunele in mijloc cu jumatatea taiata in sus, in asa fel incat sa ne ramana o margine descoperita cam de 4-5 cm. Presaram zaharul brun, cardamonul si zaharul vanilat deasupra prunelor. Acoperim marginea prunelor cu aluatul ramas liber formand pliuri si dand un aspect rustic tartei.

  O coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 30 min.

Dupa ce s-a copt o lasam sa se raceasca. O putem servi cu inghetata, crema de mascarpone, frica sau simpla.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta rustica cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

-Licurici- 1

20.02.2019, 08:55

yamiii

mirela0911 1

22.02.2019, 20:49

Hmmm, ce buna e cu inghetata!

dantes 1

24.02.2019, 08:42

Buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Galuste cu prune