Aperitiv terina cu ardei si branza de vaci

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 18 Ian 2019 | 2570 vizualizari

 

O reteta foarte usoara si racoritoare de obicei facuta cu branza de capra proaspata.
Eu va propun o varianta cu branza grasa de vaca si cu ardei copti.
Este usor si simpla de facut, ideala vara dar buna si iarna  de sarbatori cand dorim un antreu mai usor.
Am facut-o cu ardei de gradina copti, curatati si congelati in septembrie.
Gustul este minunat, reiese ardeiul bun si adevarat.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/12/terina-cu-ardei-si-branza-de-vaci.html

 

INGREDIENTE

  • 400 g de branza proaspata grasa de vaca
  • 2-3 foi de gelatina
  • 4 ardei verzi copti si curatati
  • 2 ardei rosii copti si curatati
  • 2-3 linguri de sos de rosii de casa- reteta aici
  • 50 ml de smantana
  • sare, piper
  • 1 ceapa salota
  • 20 fire de arpagic
  • 3 felii de rosie confiata ulei
  • seminte de mac
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv terina cu ardei si branza de vaci:

Puneti la-nmuiat foile de gelatina in apa rece.

Incalziti crema.

Scurgeti foile de gelatina si puneti-le in crema fierbinte. Luati de pe foc si amestecati. Lasati sa se raceasca un pic.

Amestecati bine branza cu smantatana, puneti sare si piper.

Adaugati ceapa tocata fin si arapagicul taiat marunt.

Amestecati, verificati de sare si piper.

Imbracati o forma de terina (15 cm lungime) in film alimentar.

Lasati filmul sa depaseasca.

Puneti pe fund ardeiul verde.

Varsati deasupra jumatate din branza, apoi puneti ardeii rosii taiati bucatele si amestecati cu sosul de rosii.

Puneti deasupra restul de branza si acoperiti cu ardeiul verde ramas.

Ridicati si acoperiti suprafata cu filmul alimentar.

Dati la rece o noapte.

Scoateti din forma si decorati cu rosii confiate si seminte de mac.

Taiati felii si serviti cu paine completa de calitate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv terina cu ardei si branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Panacris 1

20.01.2019, 20:32

dantes 1

25.01.2019, 09:57

Buna!

Gherca Daniela 1

28.01.2019, 09:32

super!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftele cu rosii uscate si busuioc la cuptor