Terina din ciolan de porc si afumatura

de diaconta in Slow Cooking, 20 Noi 2016 | 1162 vizualizari

 

Pentru astăzi am o reţetă foarte simplă, cu ingrediente puţine, doar timpul de preparare este mai îndelungat, dar, cum şi de data aceasta am apelat la Slow Cooker-ul Crock Pot, nu a fost nici o problemă.
In timp ce oala îşi făcea treaba, eu am putut să mă ocup de alte treburi: o pâine de casă cu cartofi, încă o porţie de dulceaţă de ardei iute, din nou prăjitură cu mere şi caramel, dar şi lemon curd pentru îngheţata pe care am finalizat-o abia a doua zi.
 Cel mai mult îmi place să pregatesc carnea la Crock Pot pentru că la final este atât de moale şi se desprinde uşor de pe os.

 

INGREDIENTE

  • 1 ciolan de porc cu os si foarte multa carne(aprox.1,300 kg)
  • fleica afumata de porc (aprox.0.400 kg)
  • 2 morcovi
  • 250 ml apa
  • 4 căţei de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • ½ lingurita cimbu uscat
  • boabe de piper
  • 10 felii subtiri de jambon sau bacon pentru a îmbraca forma
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Terina din ciolan de porc si afumatura:

Am pus toate ingredientele în vasul Slow Cookerului (mai putin feliile de jambon/bacon), am setat pe functia High si l-am lasat sa-si faca treaba pentru 5 ore.


Am scos carnea din vas, am scos osul si am mai îndepartat din grasimea care nu mi-a placut.


Am rupt carnea fâşii.


Intr-o tava de chec am pus o folie si am asezat feliile de jambon/bacon.


Am asezat apoi carnea, iar la mijloc am pus cei doi morcovi.


Lichidul ramas în vas l-am strecurat si l-am pus peste carne. Fiindca am folosit ciolan, acesta se va închega ca si la piftie si va fi un bun liant pentru terina mea.


Am acoperit cu folie, am lasat sa se raceasca, apoi am pus o greutate deasupra si am lasat la frigider peste noapte.


A doua zi am rasturnat pe un platou si am servit cu muraturi sau cu dulceata de ardei iute.



S-aveţi poftă !!!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Terina din ciolan de porc si afumatura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

T I M E A 1

21.11.2016, 22:38

Imi place

merisor 1

22.11.2016, 07:36

Imi place maxim, abia astept s-o fac si eu de sarbatori.

simona72 1

22.11.2016, 08:06

O reteta tare frumos! E tare buna si cand ai musafiri!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinte cu branza dulce
  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fasole verde în sos de roșii

de RODIMUR 5

ieri la 21:41

Sacul lui Moş Crăciun

de Ancutsa 5

ieri la 20:23

Dulceaţă de citrice

de Ancutsa 5

ieri la 14:16

Briose cu picaturi de ciocolata si frisca

ieri la 12:44

RETETA RECOMANDATA
Carnati de casa