Tiramisu reţeta cu frisca

de dentistutza in Prajituri, 19 Oct 2010 | 5898 vizualizari

 

Tiramisu reţeta cu frisca

 

INGREDIENTE

  • 2 pachete piscoturi italienesti
  • 2 cutii frisca lichida 32%
  • 1 cutie mascarpone 250 gr
  • 3 galbenusuri
  • 5-6 linguri zahar
  • lichior Amaretto sau Rom  sau Cognac/ esenta de vanilie
  • 400 ml. cafea tare neindulcita
  • cacao amaruie si ness pudra

     

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţeta cu frisca:

Tiramisu reţeta cu frisca

Se pregateste cafeaua concentrata si se raceste putin.

Frisca lichida se bate bine cu 2-3 linguri de zahar. Separat se freaca mascarpone cu galbenusurile , restul de zahar si lichiorul preferat- dupa gust.  In loc de lichior se poate adauga numai vanilie.  Cele doua creme se amesteca cu grija.

Fiecare piscot se trece rapid prin cafeaua calduta si se aseaza intr-o forma dreptunghiulara de yena sau portelan in strat compact . Primul strat de piscoturi se aseaza pe lung iar al doilea pe lat. Peste piscoturile insiropate se toarna jumatate din cantitatea de crema. Urmeaza al doilea rand de piscoturi si restul de crema.  Cacaoa si pudra de ness se pun intr-o sita fina si se presara in strat gros pe deasupra. Se tine la frigider sub lacat caci are tendinta sa dispara rapid!!!

TIPS-URI

1

pentru ca sa iasa crema un pic mai groasa frisca lichida se poate bate cu 1/2 plic crema pt. torturi gen Dr. Oetker ( gust vanilie sau tiramisu)

2

cantitatea de lichior o stabilim prin gustare...am mac gutsat si eu...si acu' caut tastele...lol..

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţeta cu frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

dentistutza 1

19.10.2010, 18:25

praful de crema este-evident- optional, in functie de cat de bine se bate frisca!

lacrimioara 1

19.10.2010, 22:30

nadina73 1

23.10.2010, 01:35

vin acuma

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă adaptata