Tiramisu

de Cris2711 in Dulciuri, 27 Feb 2011 | 3610 vizualizari

 

Fetele si baietii vreau sa va spun ca sectiunea nu va arata niciodata bombastic pentru ca crema de mascarpone este multa si mega,megabuna.Incercati-o eu o am de la cumnata mea de aici si o facem in familie de ani de zile,familie mare si cu totii care o probeaza foarte entuziasmati:)

 

INGREDIENTE

  • 500 grame mascarpone
  • 100 zahar
  • 5 oua
  • 1/8 l Lapte
  • 1/8 cafea tare
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura zahar
  • piscoturi
  • 4 linguri Amaretto
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu:

Laptele cu o lingura de zahar se pun intr-o oala mai mica la foc mediu,se pune si lingurita de cacao ,cafeaua si cele 4 linguri de Amaretto.Dupa ce fierbe usor se ia de pe foc si intre timp se pregateste Crema de mascarpone.

-Se amesteca bine 5 galbenusuri cu 100 grame de zahar pana se deschid tare la culoare,se adauga mascarponele in compozitie

Separat se bat 5 albusuri tare cu un varf de sare si putin zahar ,dupa gust.

Cand este gata se amesteca intr-un castron mare cu crema mascarpone.

intr-o forma de ceramica sau o tava se aseaza piscoturi unul langa altul(vezi poza).

Se insiropeaza cu amestecul de cafea si Amaretto(vezi poza)iar pe urma se pune un rand de crema.

Apoi se repeta procedura, un rand de piscoturi insiropate ,un rand de creama iar deasupra in loc de cacao eu am ornat cu Kaba ca este dulce si nu amara.

Pentru cei cu copii mici este indicat din start fara Amaretto pentru ca va garantez ca nu-si vor lasa degetelele de pe crema mascarpone:)

vorbesc din experienta:)

Va urez tututror pofta buna.

IMPORTANT:

se lasa 24 de ore la rece inainte de a se servi.

 

RETETA IN IMAGINI

Tiramisu-0
Tiramisu-1
Tiramisu-2
Tiramisu-3
Tiramisu-4
Tiramisu-5
Tiramisu-6
Tiramisu-7
Tiramisu-8
Tiramisu-9
Tiramisu-10
Tiramisu-11
Tiramisu-12
Tiramisu-13
Tiramisu-14
Tiramisu-15

COMENTARII (164)

Cris2711

Cris2711 1

09.05.2011, 13:35

Sylvia ,esti o mare scumpa,iti ofer cu mare drag de aici de la Bodensee

adry88

adry88 1

12.06.2011, 13:36

Cris2711

Cris2711 1

15.06.2011, 17:08

Eduard 09

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!