Tiramisu

de Cris2711 in Dulciuri, 27 Feb 2011 | 3859 vizualizari

 

Fetele si baietii vreau sa va spun ca sectiunea nu va arata niciodata bombastic pentru ca crema de mascarpone este multa si mega,megabuna.Incercati-o eu o am de la cumnata mea de aici si o facem in familie de ani de zile,familie mare si cu totii care o probeaza foarte entuziasmati:)

 

INGREDIENTE

  • 500 grame mascarpone
  • 100 zahar
  • 5 oua
  • 1/8 l Lapte
  • 1/8 cafea tare
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura zahar
  • piscoturi
  • 4 linguri Amaretto
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu:

Laptele cu o lingura de zahar se pun intr-o oala mai mica la foc mediu,se pune si lingurita de cacao ,cafeaua si cele 4 linguri de Amaretto.Dupa ce fierbe usor se ia de pe foc si intre timp se pregateste Crema de mascarpone.


-Se amesteca bine 5 galbenusuri cu 100 grame de zahar pana se deschid tare la culoare,se adauga mascarponele in compozitie


Separat se bat 5 albusuri tare cu un varf de sare si putin zahar ,dupa gust.


Cand este gata se amesteca intr-un castron mare cu crema mascarpone.


intr-o forma de ceramica sau o tava se aseaza piscoturi unul langa altul(vezi poza).


Se insiropeaza cu amestecul de cafea si Amaretto(vezi poza)iar pe urma se pune un rand de crema.


Apoi se repeta procedura, un rand de piscoturi insiropate ,un rand de creama iar deasupra in loc de cacao eu am ornat cu Kaba ca este dulce si nu amara.


Pentru cei cu copii mici este indicat din start fara Amaretto pentru ca va garantez ca nu-si vor lasa degetelele de pe crema mascarpone:)


vorbesc din experienta:)


Va urez tututror pofta buna.


IMPORTANT:


se lasa 24 de ore la rece inainte de a se servi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (164)

Cris2711 1

09.05.2011, 13:35

Sylvia ,esti o mare scumpa,iti ofer cu mare drag de aici de la Bodensee

adry88 1

12.06.2011, 13:36

Cris2711 1

15.06.2011, 17:08

Eduard 09

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Rulouri cu crema