Tiramisu reţetă de familie

de Cris2711 in Dulciuri, 27 Feb 2011 | 6260 vizualizari

 

Fetele si baietii vreau sa va spun ca sectiunea nu va arata niciodata bombastic pentru ca crema de mascarpone este multa si mega,megabuna.Incercati-o eu o am de la cumnata mea de aici si o facem in familie de ani de zile,familie mare si cu totii care o probeaza foarte entuziasmati:)

 

INGREDIENTE

  • 500 grame mascarpone
  • 100 zahar
  • 5 oua
  • 1/8 l Lapte
  • 1/8 cafea tare
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura zahar
  • piscoturi
  • 4 linguri Amaretto
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă de familie:

Tiramisu reţetă de familie

Laptele cu o lingura de zahar se pun intr-o oala mai mica la foc mediu,se pune si lingurita de cacao ,cafeaua si cele 4 linguri de Amaretto.Dupa ce fierbe usor se ia de pe foc si intre timp se pregateste Crema de mascarpone.

-Se amesteca bine 5 galbenusuri cu 100 grame de zahar pana se deschid tare la culoare,se adauga mascarponele in compozitie

Separat se bat 5 albusuri tare cu un varf de sare si putin zahar ,dupa gust.

Cand este gata se amesteca intr-un castron mare cu crema mascarpone.

intr-o forma de ceramica sau o tava se aseaza piscoturi unul langa altul(vezi poza).

Se insiropeaza cu amestecul de cafea si Amaretto(vezi poza)iar pe urma se pune un rand de crema.

Apoi se repeta procedura, un rand de piscoturi insiropate ,un rand de creama iar deasupra in loc de cacao eu am ornat cu Kaba ca este dulce si nu amara.

Pentru cei cu copii mici este indicat din start fara Amaretto pentru ca va garantez ca nu-si vor lasa degetelele de pe crema mascarpone:)

vorbesc din experienta:)

Va urez tututror pofta buna.

IMPORTANT:

se lasa 24 de ore la rece inainte de a se servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă de familie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (164)

Cris2711 1

09.05.2011, 13:35

Sylvia ,esti o mare scumpa,iti ofer cu mare drag de aici de la Bodensee

adry88 1

12.06.2011, 13:36

Cris2711 1

15.06.2011, 17:08

Eduard 09

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
CLATITE CU MERE SI SOS DE CIOCOLATA