Tiramisu

de Rocsi in Prajituri, 14 Oct 2011 | 2065 vizualizari

 

De foarte mult timp am in gand sa fac tiramisu,insa mereu amanam.Iata ca totusi i-a venit vremea.Ma declar foarte incantata de rezultat!!Am ales o reteta cat mai apropiata de cea originala si nu-mi pare rau.Tiramisu e deliciosssssssssssssssssssssss!!!!!Cu acesta ocazie va aduc si o imagine cu Colosseum !!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet mare de piscoturi
  • 500 gr mascarpone
  • 4 galbenusuri
  • 150 gr zahar
  • 1 cana si jumatate de cafea preparata
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 esenta vanilie
  • 1 lingura amaretto
  • cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu:

Preparam o cana si jumatate de cafea,insa nu puneti deloc zahar in ea.


O turnati intr-un bolisor si o dati intr-un loc racoros ,pentru a se raci,dar aveti grija sa fie fara zat.


Galbenusurile le batem cu un tel,intr-un bol,impreuna cu zaharul ,pe baie de aburi.


Le batem cat de repede putem,iar cand zaharul este topit si galbenusurile s-au albit,dam bolul la rece.


Cand crema de galbenusuri s-a racit,adaugam mascarponele peste si mixam ,la viteza mica.


Adaugam zaharul vanilat si esenta , o incorporam si astfel obtinem crema.


In cafeauna rece adaugam amaretto si invartim cu o lingurita.


Pregatim o tava sau in ce doriti sa montati tiramisu(eu am niste cutii ce se inchid ermetic ,anumea pentru prajituri).


Luam cate un piscot,il trecem foarte putin prin cafeaua preparata si le asezam in cutie/tava.


Dupa ce am pus primul rand de piscoturi ,asezam un rand de crema.


Apoi punem iar un rand de piscoturi insiropate , iar crema si pudram cu cacao.


Eu am pus doar doua randuri de piscoturi si doua de crema,dar daca doriti sa fie mai inalta prajitura puteti face din 3-4 randuri piscoturi si 3-4 de crema.(eu nu am dorit sa fie prea inalt).


Sa il savurati cu placere!!!


SCUZATI POZELE NU SUNT PREA REUSITE!!!




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Rocsi 1

17.10.2011, 20:03

miuta

brunetica 1

15.11.2011, 21:02

Cam o data sau de 2 ori pe luna fac si eu tiramisu eu reteta o am altfel , dar tiramisu imi place la nebunie

Rocsi 1

15.11.2011, 21:29

a fost prima data cand am facut!!!am mai mancat dar nu facusem...oricum buna prajitura!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu rapid