Tiramisu

de ionix in Prajituri, 5 Dec 2009 | 7300 vizualizari

 

reteta este originala :D... soacra-mea o are de la un italian... e bun rau de tot tiramisu asta...

 

INGREDIENTE

  • 2 cutii mascarpone a cate 250 g fiecare
  • 5 oua
  • 5 linguri mari cu varf cu zahar pudra
  • un ibric de cafea lavazza (circa 3 cescute)
  • circa 450 g piscoturi
  • 6-7 linguri cacao pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu:


Cafeaua trebuie facuta tare, fara zahar si racita.


Se separa galbenusurile de albusuri. Se freaca galbenusurile cu zaharul pana incep a se albi galbenusurile iar zaharul este topit.


Treptat se adauga apoi crema mascarpone si se amesteca bine pentru a se omogeniza.


Separat se bat albusurile spuma, ca pentru bezea, si se adauga treptat peste compozitia din mascarpone si galbenusuri. Astfel am obtinut crema pentru tiramisu.


Pentru asamblat prajiturica ne trebuie o tava dreptunghiulara.


Unul cate unul, piscoturile se inmoaie putin pe ambele parti in cafea dupa care se aseaza in tava unul langa altul, sa fie cat mai apropiate astfel incat sa nu se lase spatiu intre piscoturi. Cand e gata un rand de piscoturi se pune peste rand un strat generos de crema.


Peste crema se pune iar un rand de piscoturi inmuiate in cafea si iar crema. Peste crema, deasupra, se pune cacao din abundenta.


Se lasa la frigider cel putin 12 ore.



Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

atentie, nu puneti decat spuma de la albusuri.

2

in cafea se poate adauga si putin coniac :D

3

galbenusurile sa le frecati cu o lingura de lemn.

4

de preferat ar fi sa bateti cu un tel albusurile pentru ca se bat mai bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

brie 1

05.12.2009, 19:18

ma gandesc ca e timpul sa fac si eu

pana_luminita 1

05.12.2009, 23:21

bun

ionix 1

06.12.2009, 09:15

Brie, astept sa vad si reteta ta...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu visine si urda
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu "Dya"