Tiramisu, reţetă originală

de ionix in Prajituri, 5 Dec 2009 | 11378 vizualizari

 

Tiramisu reţetă originală :D... soacra-mea o are de la un italian... e bun rau de tot tiramisu asta...

 

INGREDIENTE

  • 2 cutii mascarpone a cate 250 g fiecare
  • 5 oua
  • 5 linguri mari cu varf cu zahar pudra
  • un ibric de cafea lavazza (circa 3 cescute)
  • circa 450 g piscoturi
  • 6-7 linguri cacao pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu, reţetă originală:

 

Tiramisu reţetă originală

Cafeaua trebuie facuta tare, fara zahar si racita.

Se separa galbenusurile de albusuri. Se  freaca galbenusurile cu zaharul pana incep a se albi galbenusurile iar zaharul este topit.

Treptat se adauga apoi crema mascarpone si se amesteca bine pentru a se omogeniza.

Separat se bat albusurile spuma, ca pentru bezea, si se adauga treptat peste compozitia din mascarpone si galbenusuri. Astfel am obtinut crema pentru tiramisu.

Pentru asamblat prajiturica ne trebuie o tava dreptunghiulara.

Unul cate unul, piscoturile se inmoaie putin pe ambele parti in cafea dupa care se aseaza in tava unul langa altul, sa fie cat mai apropiate astfel incat  sa nu se lase spatiu intre piscoturi. Cand e gata un rand de piscoturi se pune peste rand un strat generos de crema.

Peste crema se pune iar un rand de piscoturi inmuiate in cafea si iar crema. Peste crema, deasupra, se pune cacao din abundenta.

Se lasa la frigider cel putin 12 ore.

 

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

atentie, nu puneti decat spuma de la albusuri.

2

in cafea se poate adauga si putin coniac :D

3

galbenusurile sa le frecati cu o lingura de lemn.

4

de preferat ar fi sa bateti cu un tel albusurile pentru ca se bat mai bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu, reţetă originală" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă originală, aromata