Tiramisu reţetă italiana

de Toamna07 in Prajituri, 27 Apr 2012 | 8820 vizualizari

 

Prajitura Tiramisu este un desert traditional italian,delicios si fin ,apreciat nu doar de italeni ci si de romani.Nu cred ca exista restaurant care sa nu aiba in meniu aceasta prajitura deosebita.

 

INGREDIENTE

  • 2 pachete mari de piscoturi
  • 750 gr de mascarpone (3 cutii)
  • 8 oua
  • 8 linguri cu zahar
  • 400 ml.frisca lichida
  • 4 vanilii bourbon
  • 15 lingurite cafea
  • 2 plicuri cu cappucino sau cateva lingurite de lichior amareto
  • 1 lingurita esenta de migdale
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă italiana:

Tiramisu reţetă italiana

Se pune  la fiert 1,5 litri de apa cu zahar si cafea pana fierbe in clocote.

Separam galbenusurile de albusuri si folosim doar galbenusurile pe care le mixam impreuna cu cele 8 linguri de zahar,adaugam vaniliile si batem in continuare pana obtinem o crema. Intr-un bol adaugam frisca si o mixam tare .

Crema de branza Mascarpone o punem intr-un castron si o frecam cu o lingura de lemn pana capata o consistenta fina ;adaugam putin cate putin peste crema de galbenusuri ;urmeaza sa-i adaugam  frisca amestecand de sus in jos ,sa ramana pufoasa .    

Strecuram cafeaua,punem esenta ,cappucino sau cateva linguri de lichior amareto .Prin  aceasta cafea aromata  trecem fiecare piscot in parte si incepem sa-i asezam intr-o tava mare cu peretii inalti, patrata sau dreptunghiulara .Punem piscoturile cu partea glazurata in sus.Dupa ce am pus primul strat de piscoturi asezam o parte din crema,uniformizam si repetam procedeul pana la ultimul strat de piscoturi(3 straturi piscoturi si doua parti de crema ).  Dam prajitura la frigider pentru cateva ore. O scoatem si o pudram cu cacao din belsug.  

Va sfatuiesc sa nu modificati reteta cumparand o crema de branza mai ieftina pentru ca gustul nu o sa mai fie la fel.  

Spor la treaba !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă italiana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

iry-gabriela 1

28.04.2012, 15:09

nu ma dau in vant dupa tiramisu dar as gusta o portie mica

mamaieelena 1

28.04.2012, 20:05

place mult

butoiaurora76 1

06.09.2012, 01:03

O sa incerc aceasta reteta cu siguranta iese delicios!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă originală cu crema de mascarpone