Tiramisu

de laura_n in Prajituri, 16 Dec 2012 | 6147 vizualizari

 

Cu mare, mare efort am prestat aceasta prajitura!

 

INGREDIENTE

  • 1 punga mare piscoturi
  • 1 cutie mascarpone mare(500 gr)
  • 4 galbenusuri
  • 1 canita zahar brut
  • 1 canita cu lapte
  • 1 cana cu cafea tare fara zahar
  • lichior amaretto (cam 100 ml)
  • cacao pt pudrat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu:

Incepem prin a pregati crema. Galbenusurile le punem la fiert cu zaharul pe baie de aburi, amestecand cu un tel si lasam la fiert pana se topeste zaharul si se formeaza o crema inchegata. Adaugam tot lichiorul si amestecam bine. Dam deoparte si lasam sa se raceasca un pic.


Intre timp, facem o cafea tare si pregatim o forma de prajitura in care asezam un strat de piscoturi.


Scoatem mascarpone de la frigider si il rasturnam intr-un castron. Il desfacem cu lapte ajutandu-ne de un tel sau de mixer. Peste mascarpone, incorporam putin cate putin crema de oua.


Insiropam piscoturile cu cafea, asezam un strat generos de crema, apoi asezam alt strat de piscoturi, insiropam cu restul de cafea si asezam restul de crema. Pudram un strat generos de cacao si dam la rece pt cateva ore.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

Mihaela11_jo 1

17.12.2012, 17:28

Super frumoasele mele Craciunitze

lilik 1

17.12.2012, 17:29

imi placeeeee...

ralu_ca 1

24.05.2014, 18:37

super

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu cu banane