Tiramisu

de Retete_din_suflet in Prajituri, 19 Feb 2013 | 6209 vizualizari

 

un dulce de 10

 

INGREDIENTE

  • 250 g mascarpone,
  • 3 oua,
  • 75 g zahar,
  • 150 ml frisca+ 1 plic de zahar vanilat,
  • 25 ml crema de whisky,
  • 200-300 ml cafea,
  • 250 g piscoturi.
  • Ornat:
  • 1 plic cappucino,
  • 10 g cacao.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu:

Faceti cafeaua si lasati-o la racit.


Se separa ouale. Galbenusurile impreuna cu zaharul se bat pe bain-marie pana se deschid la culoare si prind consistenta, cca 3-5min Apa de la bain-marie nu trebuie sa fiarba, doar sa faca bule mici. Bolul sau oala in care aveti ouale nu trebuie sa atinga apa. Luati de pe foc si lasati sa se raceasca.


Adaugati mascarponele. Bateti frisca cu zaharul vanilat si incorporati-o in crema de oua.Bagati crema la frigider.


Intr-un bol turnati cafeua rece si crema de whisky, omogenizati.


Pregatim tava unde facem tiramisul. Si asezam un rand de piscoturi. Fiecare piscot puneti-l in cafea, rasuciti de doua ori si asezati in tava cu partea cu zahar in jos.Acoperiti cu 1/2 din crema si continuati cu inca un strat de piscoturi. Punem si cealalta parte din crema si ornati cu cappucino si/sau cacao.


Trebuie sa stea la frigider cel putin 3 ore, cel mai bine 1 noapte.Puteti inlocui frisca cu albusurile batute spuma tare pe bain-marie, astfel distrugeti din bacteriile din ou.


Eu folosesc frisca pentru ca ii da un gust mai bun. Ca sa nu aruncati albusurile le puteti folosi la gogosi, muffins, sau un blat de prajitura.


Gustul tiramisului, cred ca il stiti cu toti... senzational... :X

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

MotanLaOale 1

19.02.2013, 22:47

Angelina_Elena 1

07.03.2013, 23:09

Nu am mancat niciodata!

Bya Ralu 1

18.03.2013, 22:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu cu ciocolata neagra