Tiramisu

de Gusti in Prajituri, 22 Feb 2013 | 15659 vizualizari

 

Iata o reteta delicioasa de tiramisu.

 

INGREDIENTE

  • 100 ml espresso
  • 2 cutii mascarpone Delaco
  • 4 galbenusuri
  • 100 g zahar brun
  • 20 piscoturi Savoiardi
  • 2 linguri cacao
  • 50 ml lichior Amaretto
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu:

Pregatim intai o cafea espresso, punem in ea 2 lingurite de zahar si amestecam, dupa care o lasam la racit.


Separam galbenusurile de albusuri, iar galbenusurile le punem intr-o cratita la bain-marie impreuna cu zaharul. Amestecam pana se formeaza o crema, apoi adaugam lichiorul Amaretto. Combinam crema de oua cu branza mascarpone si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.


Piscoturile le insiropam cu cafeaua espresso si le asezam pe un platou, la indemana.


Trecem la montarea "prajiturii". :)


Am pregatit doua tavi dreptunghiulare, pe care le-am imbracat in folie alimentara. Am turnat intai un strat de crema, peste care am asezat un rand de piscoturi. Urmeaza al doilea strat de crema si incheiem cu piscoturile.


Am pus tavile in frigider pentru cateva ore. Ei, dupa atata asteptare, abia asteptam finalul...


Am pregatit doua platouri pe care am rasturnat tiramisu. Am indepartat folia, dupa care am presarat pudra de cacao, in asa fel incat sa imbrace bine toata suprafata. Deasupra am ras ciocolata.


 

TIPS-URI

1

de obicei ouale se pun crude in crema, dar pt siguranta, am preferat sa le prepar termic inainte, frecandu-le pe foc, la bain-marie.

2

pentru a se inchega cat mai bine crema, e de preferat sa stea cat mai multe ore in frigider.

3

pentru un finisaj cat mai reusit, fara cocoloase, am pus cele 2 linguri de cacao intr-o strecuratoare si asa am pudrat tiramisu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

Lia_ 1

13.12.2013, 22:52

laura n-am citit finalul cu atentie ca eu n-o rastorn, tai din tava direct

tocmai ma intorsesem sa editez sa-i zic ca e ... invers
am pus puncte ca sa nu ma baneze

babi5 1

14.12.2013, 06:18

taman bun pentru sarbatori

diaconta 1

26.12.2013, 13:36

Buna prajitura daca e iar reteta zilei )))

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de lamaie si mascarpone