Tiramisu reţetă originala

de Gusti in Prajituri, 22 Feb 2013 | 21127 vizualizari

 

Iata o reteta delicioasa de tiramisu - Tiramisu reţetă originala

 

INGREDIENTE

  • 100 ml espresso
  • 2 cutii mascarpone Delaco
  • 4 galbenusuri
  • 100 g zahar brun
  • 20 piscoturi Savoiardi
  • 2 linguri cacao
  • 50 ml lichior Amaretto
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă originala:

Tiramisu reţetă originala

Pregatim intai o cafea espresso, punem in ea 2 lingurite de zahar si amestecam, dupa care o lasam la racit.

Separam galbenusurile de albusuri, iar galbenusurile le punem intr-o cratita la bain-marie impreuna cu zaharul. Amestecam pana se formeaza o crema, apoi adaugam lichiorul Amaretto. Combinam crema de oua cu branza mascarpone si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.

Piscoturile le insiropam cu cafeaua espresso si le asezam pe un platou, la indemana.

Trecem la montarea "prajiturii". :)

Am pregatit doua tavi dreptunghiulare, pe care le-am imbracat in folie alimentara. Am turnat intai un strat de crema, peste care am asezat un rand de piscoturi. Urmeaza al doilea strat de crema si incheiem cu piscoturile. 

Am pus tavile in frigider pentru cateva ore. Ei, dupa atata asteptare, abia asteptam finalul...

Am pregatit doua platouri pe care am rasturnat tiramisu. Am indepartat folia, dupa care am presarat pudra de cacao, in asa fel incat sa imbrace bine toata suprafata. Deasupra am ras ciocolata. 

 

TIPS-URI

1

de obicei ouale se pun crude in crema, dar pt siguranta, am preferat sa le prepar termic inainte, frecandu-le pe foc, la bain-marie.

2

pentru a se inchega cat mai bine crema, e de preferat sa stea cat mai multe ore in frigider.

3

pentru un finisaj cat mai reusit, fara cocoloase, am pus cele 2 linguri de cacao intr-o strecuratoare si asa am pudrat tiramisu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

Lia_ 1

13.12.2013, 22:52

laura n-am citit finalul cu atentie ca eu n-o rastorn, tai din tava direct

tocmai ma intorsesem sa editez sa-i zic ca e ... invers
am pus puncte ca sa nu ma baneze

babi5 1

14.12.2013, 06:18

taman bun pentru sarbatori

diaconta 1

26.12.2013, 13:36

Buna prajitura daca e iar reteta zilei )))

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă cu blat