Tiramisu reţetă originală

de claudia529 in Prajituri, 3 Mai 2013 | 4988 vizualizari

 

Tiramisu reţetă originală
Un deliciu de prajitura :X ! Desi suna ca fiind ceva foarte complicat, e unul dintre cele mai usoare deserturi !

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • 6 oua
  • 300g frisca
  • 1pachet jumate de piscoturi
  • 250 g de zahar
  • cafea
  • lichior ( Alexandrion )
  • cacao
  • 500 g mascarpone
  • esenta de rom
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă originală:

Tiramisu reţetă originală

Se separa oualele , albusurile se bat spuma (dar la sfarsit) ,iar galbenusurile se amesteca cu 200g de zahar deoarece restul de zahar se pune la spuma . Galbenusurile se amesteca cca. 10 minute pe baie de aburi pana se topeste zaharul , dupa topirea zaharului compozitia se lasa la racit.

Branza (mascarpone) se amesteca cu mixerul pana devine asemeni unei creme , peste care se pune compozitia cu galbenusurile si se amesteca . Spuma ( albusurile batute spuma impreuna cu zaharul si romul) se adauga peste branza si galbenusuri. Frisca lichida se mixeaza pana devine solida si se adauga peste restul compozitiei .

Cafeaua se face normal ,dar fara zahar (cel putin eu asa fac)  , iar dupa ce a fost luata de pe foc se adauga lichiorul . Piscoturile se inmoaie in cafea si se aseaza in tava cu partea cu zahar in jos.

Peste piscoturi se pune o treime din compozitie si dupa se aseaza al doilea strat de piscoturi , iar la sfarsit se pudreaza cacaoa pe desupra.

Prajitura se pune la frigider si poate fi servita a doua zi sau peste 2-3 ore in cazul pofticiosilor.

 

TIPS-URI

1

De obicei folosesc piscoturi Savoradi in ambalaj portocaliu , mi se par ai bune si atunci cand sunt inmuiate in cafea nu se rup asa usor.

2

Daca doriti puteti folosi doar spuma din albusuri.

3

Eu am facut o tava destul de mare , deci numarul de piscoturi variaza in functie de tava.

4

Eu am pus si putine stafide pentru un plus de aroma .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originală" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tìramisú - reteta originala