Tiramisu

de claudia529 in Prajituri, 3 Mai 2013 | 2769 vizualizari

 

Un deliciu de prajitura :X !
Desi suna ca fiind ceva foarte complicat, e unul dintre cele mai usoare deserturi !

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 300g frisca
  • 1pachet jumate de piscoturi
  • 250 g de zahar
  • cafea
  • lichior ( Alexandrion )
  • cacao
  • 500 g mascarpone
  • esenta de rom
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu:

Se sepra oualele , albusurile se bat spuma (dar la sfarsit) ,iar galbenusurile se amesteca cu 200g de zahar deoarece restul de zahar se pune la spuma . Galbenusurile se amesteca cca. 10 minute pe baie de aburi pana se topeste zaharul , dupa topirea zaharului compozitia se lasa la racit.


Branza (mascarpone) se amesteca cu mixerul pana devine asemeni unei creme , peste care se pune compozitia cu galbenusurile si se amesteca . Spuma ( albusurile batute spuma impreuna cu zaharul si romul) se adauga peste branza si galbenusuri. Frisca lichida se mixeaza pana devine solida si se adauga peste restul compozitiei .


Cafeaua se face normal ,dar fara zahar (cel putin eu asa fac) , iar dupa ce a fost luata de pe foc se adauga lichiorul . Piscoturile se inmoaie in cafea si se aseaza in tava cu partea cu zahar in jos.


Peste piscoturi se pune o treime din compozitie si dupa se aseaza al doilea strat de piscoturi , iar la sfarsit se pudreaza cacaoa pe desupra.


Prajitura se pune la frigider si poate fi servita a doua zi sau peste 2-3 ore in cazul pofticiosilor.


 

TIPS-URI

1

De obicei folosesc piscoturi Savoradi in ambalaj portocaliu , mi se par ai bune si atunci cand sunt inmuiate in cafea nu se rup asa usor.

2

Daca doriti puteti folosi doar spuma din albusuri.

3

Eu am facut o tava destul de mare , deci numarul de piscoturi variaza in functie de tava.

4

Eu am pus si putine stafide pentru un plus de aroma .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

MotanLaOale 1

03.05.2013, 23:34

adry88 1

04.05.2013, 08:12

delicios

MonaMimi 1

05.05.2013, 15:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu