Tiramisu

de hashul in Prajituri, 6 Mai 2013 | 1272 vizualizari

 

Delicios... asa ceva nu gasesti nici la restaurant :)
Va rog sa va lamuriti singuri!

 

INGREDIENTE

  • Un pachet mare de piscoturi (adica 2 seturi mici)
  • Cafea neindulcita - 1 L
  • Mascarpone 500 gr
  • Oua - 6 buc
  • Smantana - 200 gr
  • Zahar 400 gr
  • Cacao pentru pudrat
  • un praf de sare
  • esenta migdale
  • esenta rom
  • praf de frisca - 1 plic
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu:

La inceput facem cafeaua pentru ca ea trebuie racita pana terminam crema de facut. Cand s-a racit punem o lingurita esenta de rom in ea si o lasam deoparte.

Se separa albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri punem jumatate din cantitatea de zahar si frecam bine pana se topeste. Apoi punem branza mascarpone pastrata la frigider pana atunci, si amestecam bine.

Batem albusurile cu un praf de sare si restul de zahar ,iar la sfarsit adaugam plicul de praf de frisca. Cand este gata turnam albusurile peste compozitia de galbenusuri.

La sfarsit punem smantana si esenta de migdale.

Luam o tava mai inalta si punem un rand de piscoturi insiropate bine in cafea si  turnam jumatate din compozitie peste ele. Apoi mai punem un rand de piscoturi orientate in sens opus fata de primele si turnam restul de crema pana le acoprim bine.

Pudram cu cacao si o bagam la frigider musai pana a 2-a zi. :))

Eu am rezistat, nu stiu voi!

Pofta buna si va asigur ca e mai delicioasa decat la orice cofetarie!

 

RETETA IN IMAGINI

Tiramisu-0
Tiramisu-1
Tiramisu-2
Tiramisu-3
Tiramisu-4
Tiramisu-5
Tiramisu-6
Tiramisu-7
Tiramisu-8

COMENTARII (15)

Rocsi

Rocsi 1

06.05.2013, 21:09

E cel mai delicios pregatit in casa

hashul

hashul 1

07.05.2013, 15:09

Da Dia, nu am vrut sa cumpar nimik si am facut cate ceva din fiecare tara . Au fost delicioase toate!

Ina

Ina 1

28.05.2013, 14:08

Foarte bine arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!