Tiramisu

de alilianaa in Prajituri, 13 Iul 2013 | 1698 vizualizari

 

O prajitura oferita copiilor in ultima zi a atelierului de vara....un atelier care a avut ca tema alimentatia. Acest lucru explica prezentarea mai putin estetica a prajiturii. A fost tinuta in clasa mai bine de o ora.
Pe acest considerent am exclus cafeaua si alcoolul din prepararea ei.

 

INGREDIENTE

  • 2 pungi piscoturi
  • 3 galbenusuri
  • 6 linguri zahar plus alte 6 linguri zahar pentru sirop
  • 2 cutii branza mascarpone
  • o cutie frisca
  • cacao
  • zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu:

Galbenusurile impreuna cu zaharul se mixeaza pana isi maresc volumul si capata consistenta unei creme. Pentru ca au fost oua din comert le-am pus si pe baie de abur. La final, se pune la racit.


Frisca se bate bine si se da la rece.


6 linguri se zahar se caramelizeaza peste care se pune 300 ml apa, se lasa la topit.


Cand crema de oua s-a racit se amesteca cu mascarpone si frisca. Se mai pune compozitia rezultata la rece pentru 10 minute.


Se iau piscoturile, se inmoaie in siropul de caramel si se aseaza pe rand in tava. Cand se completeaza primul rand, se pune prima parte a cremei.


Se pune al doilea rand de piscoturi si a doua parte a cremei. se pudreaza cu cacao.


Se da la rece pentru cateva ore. Eu am tinut o noapte in frigider.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

alilianaa 1

14.07.2013, 20:12

Lucy, Simona, Corina,Patricia, Cristina

Ligia Bxl 1

16.07.2013, 01:43

si eu fac la copii tot fara alcool si cafea

alilianaa 1

16.07.2013, 07:02

e mai corect asa pentru ei, Ligia!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Shaorma la farfurie
  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

  • 26

    MA

  • 27

    MI

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu