Tiramisu reţetă originală

de ElenaGhivnici in Prajituri, 19 Iul 2013 | 11872 vizualizari

 

Tiramisu reţetă originală
Dragele mele, stiu ca aceasta reteta este foarte cunoscuta dar as vrea sa impartasesc cu voi mici secrete pentru ca succesul reusitei acestei retete sa fie garantat.De ceva vreme locuiesc in Italia, tara Tiramisului:)... si pentru ca in familia mea prepar aceasta reteta saptamanal, am tot intrebat in stanga si in dreapta cum sa fac, ca Tiramisul meu sa fie veritabil.Dupa mai multe incercari iata reteta la care m-am oprit:

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • 8 oua
  • un pachet mare de piscoturi
  • 5 linguri zahar(de preferat zahar brun)
  • un praf de sare
  • o cutie mare de mascarpone(500 gr)
  • 2 esente de rom
  • cafea
  • cacao
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă originală:

Tiramisu reţetă originală

Prima data se fierbe cafeaua fara zahar si se lasa la racit, intre timp se separa ouale.

Cele 8 albusuri se bat spuma cu un praf de sare pana se intareste perfect, apoi galbenusurile se bat si ele cu cele 5 linguri de zahar pana ajung la consistenta de bezea, peste ele se adauga continutul cutiei de mascarpone, o esenta de rom si din albusuri adaugati peste crema obtinuta din galbenusuri si mascarpone cat credeti de cuviinta (IMPORTANT ! CREMA TREBUIE SA FIE TARE.).

Dupa ce terminati de amestecat puneti crema la frigider pentru 3-5 minute.

Se ia o tava de marime normala cu bordura inalta (De preferat tavile de aluminiu din comert, de unica folosinta). Se scot piscoturile si se introduc printr-o singura miscare in cafeaua amestecata cu o fiola de rom si se aseaza pe fundul tavii, in ce forma doriti, se scoate crema de la frigider, se adauga peste piscoturi jumatate din cantitate, se pune iarasi un rand de piscoturi inmuiate in cafea si se adauga cealalta jumatate de crema. Pe deasupra ultimului strat de crema se cerne cacao (eu cern cu strecuratoarea mica de ceai). Apoi se pune la frigider si se lasa cel putin 8 ore.

TIPS-URI

1

Se poate face crema si fara albusuri sau combinata cu fructe taiate marunt (eu am incercat cu capsuni si cirese)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originală" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (26)

nilgun 1

20.07.2013, 21:38

buna

diaconta 1

20.07.2013, 22:23

ce desert elegant

ElenaGhivnici 1

20.07.2013, 23:37

multumesc!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu