Tiramisu reţetă originală

de georgiaskitchen in Prajituri, 22 Apr 2014 | 12250 vizualizari

 

Tiramisu reţetă originală
Rețeta aceasta face parte din categoria celor  preferate de familie. Se face rapid și la fel de rapid dispare din farfurie, vă garantez!!! Ce îmi place cel mai mult la această versiune de Tiramisu, este faptul că gălbenușurile se amestecă pe bain-marie și nu se pun crude. 

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • 250 g brânză mascarpone
  • 200 ml frișcă lichidă
  • 4 gălbenușuri
  • 3-4 linguri zahăr
  • o fiolă esență rom
  • 1 pachet mic de pișcoturi
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă originală:

Tiramisu reţetă originală

Pentru început pregătiți cafeaua (cam 200ml) pentru pișcoturi, pe care o îndulciți și o aromatizați cu esență de rom și o lăsați deoparte la răcit. Frecați gălbenușurile cu zahărul pe bain-marie aproximativ 5 minute, până ce zahărul se topește și compoziția se transformă într-o cremă. Lăsați crema să se răcească, iar între timp bateți frișca. După ce crema s-a răcit, puneți brânza mascarpone peste aceasta, lingură cu lingură amestecând bine până la omogenizare. La final adăugați frișca împreună cu esența de rom. 

Pregătiți un platou sau o tavă și treceți jumătate din pișcoturi prin cafea și așezați-le unul lângă altul. Turnați jumătate din cremă, apoi restul de pișcoturi și bineînțeles restul de cremă...:)

Pudrați cu cacao și dați la rece pentru cel puțin 4 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originală" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Rocsi 1

22.04.2014, 12:25

Mmm delicios!

cristeena20 1

22.04.2014, 19:26

delicios!!!!

MIUTA 1

23.04.2014, 13:11

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă originală