Tiramisu

de RalukaToprak in Prajituri, 2 Mai 2014 | 18251 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr mascarpone
  • 400 gr piscoturi
  • 250 ml cafea tare sau cappuccino
  • 3 linguri zahar pudra
  • 3 oua
  • 1 lingura cacao
  • 3 lingurite amaretto sau 1 lingurita migdale
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu:

Se scot ingredientele de la frigider ptr a le avea la temperatura camerei. Foarte important sa folositi o cafea foarte tare ptr o aroma mai buna. Eu nu am folosit amaretto (ptr copil).


Se separa albusurile de galbenusuri, se pun galbenusurile intr-un vas se adauga 3 linguri zahar pudra si se amesteca pana acestea isi schimba consistenta si culoarea. Peste compozitia obtinuta adaugam mascarponele si se continua amestecand cu mixerul pana cand crema se leaga, in cazul in care nu aveti amaretto puteti adauga esenta de migdale eu nu am pus ptr copil. Se bat albusurile spuma tare, se toarna crema mascarpone peste ele si se amesteca usor sa nu se lase.


Se pune crema la frigider si se insiropeaza primul strat de piscoturi. Se prepara 250-300 ml cafea tare neindulcita, se lasa la racit bine si se adauga in ea amaretto sau esenta de migdale. Se trec pe rand cate un piscot prin cafea doar cat sa se umezeasca, se aseaza in tava primul strat de piscoturi (aprox. 11 bucati) acoperind cu bucati mici de piscot spatiile goale peste care se intinde jumatate de crema mascarpone. Se aseaza deasupra al doilea strat de piscoturi insiropate iar peste restul de crema. Se tine la frigider macar 1 ora dupa care se orneaza la alegere.


Se pot pune fructe confiate sau capsuni proaspete si frisca, iar pe deasupra neaparat se pudreaza cu cacao,se poate pudra in timpul servirii.


Pofta buna!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

RalukaToprak 1

06.05.2014, 15:15

Multumesc tuturor pt apreciere

RalukaToprak 1

06.05.2014, 15:20

Tweetsome tinand cont ca nu-i chiar asa mic fimiu, are 12 ani, am pus tot cafea dar putin mai slaba

Ligia Bxl 1

06.05.2014, 15:24

Tweetsome ptr copii poti insiropa cu suc de portocale natural si poti pune si bucatele de portocale,eu asa faceam la copii mei cand erau mici,in plus era racoritor

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert - Clafoutis cu cirese
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu-simplu