Tiramisu

de Alina26 in Prajituri, 8 Oct 2014 | 3458 vizualizari

 

Un dulce preferat de sotul meu......cu multa, multa crema.... :)

 

INGREDIENTE

  • 400 g pișcoturi
  • 500 g mascarpone
  • 200 g frisca Hulala
  • 4 oua
  • 4 lg zahar
  • un varf de cutit de sare
  • 3 cesti mari de cafea
  • cacao
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu:

1.Separati albușurile de gălbenușuri. 

2.Bateti albușurile cu putina sare pana isi  volumul. Adaugati rand pe rand cate o lingura de zahar, continuând sa mixati pana devine o bezea.

3.Bateti gălbenușurile pana isi dubleaza volumul si devin aalbicioase. Punem gălbenușurile peste albușuri amestecand incet cu o slatula.

4.Mixam si frisca.Mixam si mascarpone.Punem frisca peste mascarpone, amestecand ușor cu o spatula.

5. Crema obținută din albușuri si gălbenușuri o punem putin cate putin peste crema obtinuta de mascarpone Amestecam incet pana se incorporeaza bine.

6.Asamblarea:

Punem un rand de pișcoturi înmuiate in cafea, intindem crema, iar pișcoturi si creama. Eu am avut doua tavi , voi puteti folosi o singura tava mai mare, si continuati sa faceti inca un strat de piscoturi si crema. Am pudrat cu cacao si am dat la rece macar doua ore înainte de a fi servit. Sau chiar o zi.

 

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Rocsi 1

08.10.2014, 21:50

Mmmm, servesc si eu!

_Alina_ 1

09.10.2014, 12:15

Alina26 1

10.10.2014, 17:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene cu ciocolata si portocale

de Criss 6

Madlene cu...

la 14:26

Hering cu smantana acra

Hering cu...

ieri la 22:34

Pui cu lamaie si parmezan

de Rux 9

Pui cu lamaie si...

ieri la 18:34

Salata italiana cu creveti si parmezan

de Rux 9

Salata italiana...

ieri la 18:25