Tiramisu

de cristeena20 in Dulciuri, 30 Mar 2015 | 1203 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pachet de piscoturi
  • 250 gr mascarpone (1 cutie)
  • 3 oua
  • 40 gr zahar
  • 1 vanilie
  • 1 cana mare cu espresso
  • cacao pentru decorat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu:

Pregatim sa facem desertul inainte cu o zi de a-l servi, deoarece aromele se vor imbina foarte bine.

Facem o cana mare de cafea espresso tare si lasam la racit.

Ne ocupam de crema. ouale se scot inainte cu cateva ore de a le utiliza. Separam galbenusurile de galbenusuri.

Amestecam galbenusurile cu zaharul si vanilia, pana isi dubleaza volumul si devine spumoasa crema. Adaugam apoi crema mascarpone, amestecand continuu cu mixerul. 

2 albusuri se bat bine spuma cu putina sare , pana devin tari  si il adaugam la crema de galbenusuri, amestecand cu o spatula cu miscari circulare de sus in jos. Puteti adauga putin bayley sau martini. Depinde de gustul fiecaruia.

 Incepem sa incorporam desertul in forma. Eu am facut intr-o forma de ceramica dreptunghiulara, nu foarte mare. Ungem fundul cu un strat de crema  Imbibam piscoturile in cafea cu generozitate, dar nu exageram, sa nu se sfarame piscoturile si le asezam frumos in forma (vezi foto) punem crema peste , apoi iar un strat de crema . Repetam cu piscoturile si finalizam cu un strat de crema. Deasupra pudram cu cacao cu ajutorul unei site mici. SI dam la frigider acoperit pentru cateva ore. 

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

mirela0911 1

31.03.2015, 13:42

As servi o portioara!

cristeena20 1

31.03.2015, 14:54

Multumesc dragilor !!!

tarasmariana 1

03.04.2015, 05:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!