Tiramisu

de MotanLaOale in Prajituri, 4 Aug 2015 | 2597 vizualizari

 

La cererea baiatului am facut si eu in sfarsit aceasta prajitura. Desi nu am avut Amareto a iesit foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • 250ml smantana pentru frisca
  • 6 linguri zahar pudra
  • 4 galbenusuri
  • 500g mascarpone Delaco
  • 300g piscoturi
  • 500ml cafea tare (expreso)
  • 1 fiola esenta vanilie
  • 1 fiola esenta rom
  • 3 linguri cacao
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu:

Se face o cafea tare (daca nu aveti expresor) din 600ml apa si 10 lingurite de cafea.


Se indulceste dupa dorinta, se pune esenta de rom si se lasa la racit.


Cand s-a racit se strecoara prin sita intr-un castron.


Smantana se bate cu doua linguri zahar, cu mixerul, pana se intareste si se pune in frigider.


Galbenusurile se mixeaza cu zaharul ramas pana devine crema.


Se adauga mascarpone si vanilia si se mixeaza pe treapta cea mai mica pana se amesteca.


Se adauga smantana batuta si se omogenizeaza.


Se introduce la rece pentru o ora.


Intr-o tava inalta se intinde uniform o lingura de crema. Ajuta sa nu se lipeasca piscoturile de fundul tavii.


Se trec piscoturile cateva secunde prin cafea si se aseaza unul langa altul in tava.


Se pune jumatate din crema si se intinde uniform.


Se presara un strat de cacao pudra printr-o sita pe toata suprafata.


Se pune al doilea strat de piscoturi trecute prin cafea.


Se niveleaza crema ramasa.


Se presara un strat de cacao pudra uniform pe toata suprafata.


Se introduce in frigider pentru 6 ore, dar cel mai bine de pe o zi pe alta.


Se portioneaza si se serveste.


Pofta Buna!


 

TIPS-URI

1

In loc de esenta de rom reteta originala este cu lichior Amareto.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Storcator citrice

- 15 %
229.99 lei
195.49 lei

Ultra Sonic Steam

- 15 %
799.99 lei
679.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

MotanLaOale 1

05.08.2015, 10:53

Gicuta69 1

10.08.2015, 10:10

Ce-mi place!

MotanLaOale 1

10.08.2015, 10:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

katty

8550 puncte

Rocsi

6580 puncte

noiinbucatarie

3960 puncte

RODIMUR

3250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cheesecake cu Pomelo
  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu