Tiramisu

de MotanLaOale in Prajituri, 4 Aug 2015 | 2172 vizualizari

 

La cererea baiatului am facut si eu in sfarsit aceasta prajitura. Desi nu am avut Amareto a iesit foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • 250ml smantana pentru frisca
  • 6 linguri zahar pudra
  • 4 galbenusuri
  • 500g mascarpone Delaco
  • 300g piscoturi
  • 500ml cafea tare (expreso)
  • 1 fiola esenta vanilie
  • 1 fiola esenta rom
  • 3 linguri cacao
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu:

Se face o cafea tare (daca nu aveti expresor) din 600ml apa si 10 lingurite de cafea.

Se indulceste dupa dorinta, se pune esenta de rom si se lasa la racit.

Cand s-a racit se strecoara prin sita intr-un castron.

Smantana se bate cu doua linguri zahar, cu mixerul, pana se intareste si se pune in frigider.

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul ramas pana devine crema.

Se adauga mascarpone si vanilia si se mixeaza pe treapta cea mai mica pana se amesteca.

Se adauga smantana batuta si se omogenizeaza.

Se introduce la rece pentru o ora.

Intr-o tava inalta se intinde uniform o lingura de crema. Ajuta sa nu se lipeasca piscoturile de fundul tavii.

Se trec piscoturile cateva secunde prin cafea si se aseaza unul langa altul in tava.

Se pune jumatate din crema si se intinde uniform.

Se presara un strat de cacao pudra printr-o sita pe toata suprafata.

Se pune al doilea strat de piscoturi trecute prin cafea.

Se niveleaza crema ramasa.

Se presara un strat de cacao pudra uniform pe toata suprafata.

Se introduce in frigider pentru 6 ore, dar cel mai bine de pe o zi pe alta.

Se portioneaza si se serveste.

Pofta Buna!

 

 

TIPS-URI

1

In loc de esenta de rom reteta originala este cu lichior Amareto.

RETETA IN IMAGINI

Tiramisu-0
Tiramisu-1
Tiramisu-2
Tiramisu-3
Tiramisu-4
Tiramisu-5
Tiramisu-6
Tiramisu-7
Tiramisu-8
Tiramisu-9
Tiramisu-10
Tiramisu-11
Tiramisu-12
Tiramisu-13
Tiramisu-14
Tiramisu-15
Tiramisu-16
Tiramisu-17
Tiramisu-18
Tiramisu-19
Tiramisu-20
Tiramisu-21
Tiramisu-22
Tiramisu-23
Tiramisu-24

COMENTARII (29)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

05.08.2015, 10:53

Gicuta69

Gicuta69 1

10.08.2015, 10:10

Ce-mi place!

MotanLaOale

MotanLaOale 1

10.08.2015, 10:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!