Tiramisu

de Xandrinne in Dulciuri, 18 Oct 2015 | 1137 vizualizari

 

by Adi Hadean.

 

INGREDIENTE

  • 3/4 oua (depinde cat sunt de mari),
  • 6 linguri de zahar,
  • 500 g mascarpone Delaco,
  • 500 g piscoturi (sau cate intra in vasul de care dispuneti),
  • cafea (nu am folosit nici brandy, nici amaretto, din motive de minori).
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu:

Mixam galbenusurile cu 3 linguri de zahar, pana isi maresc volumul si se deschid la culoare. Incorporam mascarpone in galbenusuri.


Batem albusurile spuma, cu un praf de sare; adaugam treptat 3 linguri de zahar si mixam pana obtinem o bezea lucioasa si ferma.


Incorporam bezeaua in crema de mascarpone cu galbenus, cu miscari usoare.


Facem un sirop dintr-o parte apa si una cafea; daca doriti puneti putin zahar, vanilie sau amaretto/brandy... Eu am zis pas, dar o lingura de zahar tot am pus.


Insiropam piscoturile in siropul rece, cu atentie: le trecem scurt prin sirop, altfel vor absorbi prea mult lichid.


Ungem fundul unui vas cu pereti inalti cu putina crema, apoi montam prajitura: strat de piscoturi, 1/2 crema, piscoturi, restul de crema. Daca doriti puteti face trei straturi de piscoturi; eu am folosit o forma rotunda de tort.


Pudram cu cacao si lasam prajitura la rece, peste noapte.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

RuxyRux 1

19.10.2015, 20:24

Xandrinne scumpo..si eu la fel folosesc oua deosebite ...insa sincer nu pot sa trec de oul crud oricat mi-as dori )) e ceva ce nu ma lasa )))....imbratisari...

Andreea Caroline 1

19.10.2015, 23:37

MotanLaOale 1

20.10.2015, 08:43

bun bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu mascarpone