Tiramisu

de Xandrinne in Dulciuri, 18 Oct 2015 | 979 vizualizari

 

by Adi Hadean.

 

INGREDIENTE

  • 3/4 oua (depinde cat sunt de mari),
  • 6 linguri de zahar,
  • 500 g mascarpone Delaco,
  • 500 g piscoturi (sau cate intra in vasul de care dispuneti),
  • cafea (nu am folosit nici brandy, nici amaretto, din motive de minori).
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu:

Mixam galbenusurile cu 3 linguri de zahar, pana isi maresc volumul si se deschid la culoare. Incorporam mascarpone in galbenusuri.


Batem albusurile spuma, cu un praf de sare; adaugam treptat 3 linguri de zahar si mixam pana obtinem o bezea lucioasa si ferma.


Incorporam bezeaua in crema de mascarpone cu galbenus, cu miscari usoare.


Facem un sirop dintr-o parte apa si una cafea; daca doriti puneti putin zahar, vanilie sau amaretto/brandy... Eu am zis pas, dar o lingura de zahar tot am pus.


Insiropam piscoturile in siropul rece, cu atentie: le trecem scurt prin sirop, altfel vor absorbi prea mult lichid.


Ungem fundul unui vas cu pereti inalti cu putina crema, apoi montam prajitura: strat de piscoturi, 1/2 crema, piscoturi, restul de crema. Daca doriti puteti face trei straturi de piscoturi; eu am folosit o forma rotunda de tort.


Pudram cu cacao si lasam prajitura la rece, peste noapte.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

RuxyRux 1

19.10.2015, 20:24

Xandrinne scumpo..si eu la fel folosesc oua deosebite ...insa sincer nu pot sa trec de oul crud oricat mi-as dori )) e ceva ce nu ma lasa )))....imbratisari...

Andreea Caroline 1

19.10.2015, 23:37

MotanLaOale 1

20.10.2015, 08:43

bun bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu - reteta clasica