Tiramisu

de Aletta in Prajituri, 6 Ian 2016 | 2460 vizualizari

 

Am pregatit aceasta deliciosa prajitura pentru onomastica viitorului meu sot, de Sf Ion!


 

 

INGREDIENTE

  • 1 l frisca Viva sau Hulala
  • 8 galbenusuri
  • 200 g zahar pudra
  • 4 intaritoare pentru frisca
  • 500 g mascarpone
  • un praf de cacao
  • piscoturi un pachet mare
  • 2 linguri de ness
  • 50 ml whiskey
  • 250 ml apa
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu:

Pentru inceput galbenusurile se mixeaza cu zaharul pudra pana devine crema albicioasa si se dubleaza volumul.

Se incorporeaza treptat mascarponele si se omogenizeaza bine.

Se baga la frigider pana se bate frisca.

Frisca se bate cu intaritorul pentru frisca pana cand nu curge.

Se adauga si crema de mascarpone peste frisca si se lasa deoparte.

Piscoturile se trec prin apa amestecata cu ness si whisky-ul si se aseaza pe o tava

Se pune jumatate de crema peste piscoturi si se mai pune un rand de piscoturi si se pune cealalta jumatate de crema.

Se pudreaza cu cacao.

Se serveste a 2 a zi.

 

TIPS-URI

1

zaharul pentru crema trebuie sa fie neaparat pudra ,nu zahar normal.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Tiramisu-0
Tiramisu-1
Tiramisu-2
Tiramisu-3

COMENTARII (14)

Aletta

Aletta 1

07.01.2016, 10:42

Da Camelya e foarte bun
Te pup

dantes

dantes 1

09.01.2016, 14:30

Delicios!

Aletta

Aletta 1

10.01.2016, 10:48

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!