Tiramisu reţetă originală

de AndreeaDea in Prajituri, 23 Ian 2017 | 2537 vizualizari

 

 Tiramisu reţetă originală

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • 400 g pișcoturi
  • 500 g mascarpone
  • 4 oua
  • 500 ml cafea
  • 100 g zahar
  • O esență rom
  • Cacao
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă originală:

Tiramisu reţetă originală

Separam cele 4 oua și batem albușurile pana devin spuma, după aceea adăugăm jumătate din zahar și batem pana devine foarte tare asemănătoare unei bezea.

Separat, batem gălbenușurile cu zaharul rămas si esenta de rom (putem folosi si esenta de vanilie, însă mie personal imi place cea de rom) pana devine cremoasa, după aceea adăugăm mascarpone și amestecam pana se încorporează bine cu gălbenușurile.

În următorul pas, incorporam treptat albușurile bătute spuma cu compoziția de mascarpone.          

 După ce am terminat crema, urmează sa asamblam prăjitura, înmuiem pișcoturile în cafea, cam pentru 3 secunde și le punem în tava ( eu am folosit tava de unica folosință) după ce am acoperit tava cu un strat de pișcoturi, punem un strat de crema și vom face același lucru și pentru următorul strat.

După ce punem și ultimul strat de crema, vom pudra prăjitura cu cacao. 

Vom da prăjitura la frigider pentru câteva ore pentru ca pișcoturile sa se inmoaie si sa absoarbă din crema. 

Este o prăjitură foarte ușor de făcut și super delicioasa. 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originală" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura marmorata cu mascarpone