Tiramisu reţeta adaptata

de silvi0ara in Prajituri, 18 Iul 2010 | 10420 vizualizari

 

Am folosit un altfel de crema decat cea clasica,care mie imi place tare mult, obtinand un Tiramisu reţeta adaptata.Este o idee de a mea pe care o folosesc des la cremele de vara.Sper sa va placa.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet cu piscoturi(400g)
  • 500 gr mascarpone
  • 6-8 linguri cu zahar
  • 250 gr smantana
  • 400 ml frisca lichida LaDorna-35% grasime  
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3-4 linguri lichior  Amaretto
  • 2 linguri ness
  • 1 lingura zahar  
  • 400ml apa  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţeta adaptata:

Tiramisu reţeta adaptata

Crema Mascarpone  se amesteca cu 8 linguri de zahar si 2 pliculete de zahar vanilat pana se dizolva zaharul,apoi se adauga smantana si se se amesteca totul cu mixerul.

Frisca lichida se bate bine cu mixerul impreuna cu 2 linguri de zahar pana se intareste,eventual se poate aduga si un intaritor pentru frisca.Cand este bine batuta se adauga in crema de Mascarone,amestecand usor de jos in sus,pana se incorporeaza bine in crema.Se lasa crema la frigider pentru 30 de minute sa se raceasca.Intre timp pregatim lichidul in care vom inmuia piscoturile.Intr-o craticioara se pune apa si zaharul sa se topeasca,apoi adaugam nessul si il dam la o parte de pe foc.

Cand s-a racit adaugam lichiorul Amaretto,sau puteti inlocuii cu lichior de cafea sau ce va place.Se trece apoi la asamblarea prajiturii.Pe un platou se pune cate un rand de piscoturi inmuiate in sosul de ness,(dar atentie ,doar le introduceti o secunda si apoi le scoateti,altfel se vor inmuia prea tare si nu vor mai fi la fel de bune),apoi se pune un rand de crema.Se continua pana se termina piscoturile,ultimul rand este de crema.

Se niveleaza frumos,apoi se pudreaza cu cacao.Se poate pune la fel de bine si ciocolara rasa .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţeta adaptata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

nadina73 1

22.07.2010, 23:57

cum de mi-a scapatsuper 5 furcu

silvi0ara 1

23.07.2010, 10:29

Lasa Nadia,ca acum ca e prea cald facem mai des,ca nu aprindem cuptorul sa ne coacem.

Rahela Velicu 1

26.06.2021, 00:15

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni