Tiramisu a la Boromir

de Panacris in Prajituri, 7 Dec 2011 | 6504 vizualizari

 

Un dulce deosebit de gustos si fara foc! Dupa multe cautari, am gasit reteta ideala a prajiturii, chiar pe ambalajul piscoturilor de la Boromir! Ce am schimbat la reteta initiala,(totusi!!!) am adaugat esenta de migdale, un mix de cafea instant si espresso pentru sirop. Succes! Va asigur ca se va "evapora instant" prajitura!

 

INGREDIENTE

  • piscoturi Boromir 400 g.
  • branza Mascarpone 500 g.
  • oua 3 bucati
  • zahar 200 g.
  • cafea instant concentrata 1/2 ceasca
  • espresso 1/2 cana
  • cacao 50 g.
  • esenta migdale 1 fiola
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu a la Boromir:

Se amestecă într-un vas gălbenuşurile cu zahărul. Se adaugă apoi brânza dulce (mascarpone) şi albuşurile bătute spumă şi se amestecă până la omogenizare.

Pişcoturile se însiropează în cafea, în care în prealabil s-a adăugat esenţa de migdale. Pe un platou se întinde un strat de cremă, peste care se aşează un strat de pişcoturi însiropate.

Se continuă astfel, până la epuizarea pişcoturilor şi a cremei. La sfârşit se presară un praf de cacao.

 

 

TIPS-URI

1

Atentie pudrati praful de cacao deasupra prajiturii doar inainte de servire!

RETETA IN IMAGINI

Tiramisu a la Boromir-0
Tiramisu a la Boromir-1
Tiramisu a la Boromir-2
Tiramisu a la Boromir-3
Tiramisu a la Boromir-4
Tiramisu a la Boromir-5

COMENTARII (11)

mirela0911

mirela0911 1

08.12.2011, 20:39

foarte bun tiramisu

Panacris

Panacris 1

08.12.2011, 22:02

Multumesc de aprecieri!

gaby1980

gaby1980 1

08.12.2011, 22:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!