Tiramisu a la Boromir

de Panacris in Prajituri, 7 Dec 2011 | 7130 vizualizari

 

Un dulce deosebit de gustos si fara foc! Dupa multe cautari, am gasit reteta ideala a prajiturii, chiar pe ambalajul piscoturilor de la Boromir! Ce am schimbat la reteta initiala,(totusi!!!) am adaugat esenta de migdale, un mix de cafea instant si espresso pentru sirop. Succes! Va asigur ca se va "evapora instant" prajitura!

 

INGREDIENTE

  • piscoturi Boromir 400 g.
  • branza Mascarpone 500 g.
  • oua 3 bucati
  • zahar 200 g.
  • cafea instant concentrata 1/2 ceasca
  • espresso 1/2 cana
  • cacao 50 g.
  • esenta migdale 1 fiola
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu a la Boromir:

Se amestecă într-un vas gălbenuşurile cu zahărul. Se adaugă apoi brânza dulce (mascarpone) şi albuşurile bătute spumă şi se amestecă până la omogenizare.


Pişcoturile se însiropează în cafea, în care în prealabil s-a adăugat esenţa de migdale. Pe un platou se întinde un strat de cremă, peste care se aşează un strat de pişcoturi însiropate.


Se continuă astfel, până la epuizarea pişcoturilor şi a cremei. La sfârşit se presară un praf de cacao.



 

TIPS-URI

1

Atentie pudrati praful de cacao deasupra prajiturii doar inainte de servire!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu a la Boromir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

mirela0911 1

08.12.2011, 20:39

foarte bun tiramisu

Panacris 1

08.12.2011, 22:02

Multumesc de aprecieri!

gaby1980 1

08.12.2011, 22:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu