Tiramisu reţetă originală, aromata

de Panacris in Prajituri, 7 Dec 2011 | 13894 vizualizari

 

Tiramisu reţetă originală, aromata
Un dulce deosebit de gustos si fara foc! Dupa multe cautari, am gasit reteta ideala a prajiturii, chiar pe ambalajul piscoturilor de la Boromir! Ce am schimbat la reteta initiala,(totusi!!!) am adaugat esenta de migdale, un mix de cafea instant si espresso pentru sirop. Succes! Va asigur ca se va "evapora instant" prajitura!

 

INGREDIENTE

  • piscoturi Boromir 400 g.
  • branza Mascarpone 500 g.
  • oua 3 bucati
  • zahar 200 g.
  • cafea instant concentrata 1/2 ceasca
  • espresso 1/2 cana
  • cacao 50 g.
  • esenta migdale 1 fiola
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă originală, aromata:

Tiramisu reţetă originală, aromata

Se amestecă într-un vas gălbenuşurile cu zahărul. Se adaugă apoi brânza dulce (mascarpone) şi albuşurile bătute spumă şi se amestecă până la omogenizare.

Pişcoturile se însiropează în cafea, în care în prealabil s-a adăugat esenţa de migdale. Pe un platou se întinde un strat de cremă, peste care se aşează un strat de pişcoturi însiropate.

Se continuă astfel, până la epuizarea pişcoturilor şi a cremei. La sfârşit se presară un praf de cacao.

 

TIPS-URI

1

Atentie pudrati praful de cacao deasupra prajiturii doar inainte de servire!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originală, aromata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

mirela0911 1

08.12.2011, 20:39

foarte bun tiramisu

Panacris 1

08.12.2011, 22:02

Multumesc de aprecieri!

gaby1980 1

08.12.2011, 22:47

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă cu frisca