Tiramisu by Alex Teacher

de AlexTeacher in Dulciuri, 4 Mar 2015 | 2319 vizualizari

 

A ajuns atat de populara reteta asta in randul romanasilor incat as putea sa spun ca este un fel de "Fundatia Neamului Romanesc". O reteta simpla, fara prea mari batai de cap, buna pe orice anotimp, la orice ora si in orice companie. Again, majoritatea pozelor de retete pe care le am nu contin pasi. Asa ca atunci cand m-apuc sa trag material nou, voi avea grija sa ii includ si pe-aceastia. Va pup si va las in compania acestui desert la indemana oricui. Si nu uitati: tot ce faceti in bucatarie, sa faceti cu dragoste !

 

INGREDIENTE

  • Piscoturi sampanie – 1 pachet mare (x 4 bucati)
  • Mascarpone – 400 g
  • Oua – 4 buc
  • Zahar – 150g – 180g (in functie de cat de dulce preferati)
  • Coaja de portocala – 1 varf de cutit
  • Vanilie – extract sau 1/2 pastaie de vanilie
  • Zeama de lamaie – 1 lingurita
  • Cognac sau spumant – 40 ml
  • Ciocolata neagra – 100 g
  • Espresso – 150 ml
  • Cacao – 50 g
  • Sare – un varf de cutit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu by Alex Teacher:

Preparati espresso-ul (sau cafea la ibric pe care o strecurati la sfarsit) si lasati-l/o sa se raceasca;


Adaugati cognacul sau spumantul in cafea;


Separati galbenusurile de albusuri;


Galbenusurile le bateti bine (folosind un tel sau un mixer) impreuna cu 90 g de zahar si esenta sau semintele de pastaie de vanilie;


Puteti sa le bateti crude (daca aveti incredere ca ouale sunt proaspete) sau la Bain Marie pana atingeti aproximativ 60 de grade (! mare atentie sa nu gatiti ouale foarte mult, sa le transformati in „omleta”)


Adaugati branza mascarpone peste si coaja de portocala amestecand pana la omogenizare;


Albusurile le bateti spuma (folosind un tel sau mixerul) impreuna cu zeama de lamaie si un varf de cutit de sare pentru a se inchega mai bine;


Aproape de final adaugati si zaharul si continuati sa bateti pana cand veti putea intoarce castronul cu fata in jos, iar albusul batut spuma nu se va rasturna;


Incorporati albusurile in cealalta compozitie, impaturind de jos in sus (mentinand bulele de aer in interiorul cremei;


Inmuiati piscoturile in espresso (foarte putin – cate o atingere rapida pe fiecare parte) si asezati-le orizontal in tava;


Adaugati crema peste, ciocolata rasa si cacao pudra pe alocuri;


Radeti si ciocolata peste;


Inmuiati si ceilalalte piscoturi (din nou – foarte rapid) si asezati-le in tava vertical de aceasta data;


Adaugati crema peste, cacao pudra pe alocuri si ciocolata rasa si lasati la frigider minimum 5 ore inainte de a servi;


Pofta buna !



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu by Alex Teacher" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Micutza Luana 1

08.05.2015, 19:25

Krystyan Trendy 1

10.05.2015, 02:04

delicios Tiramisu

noiinbucatarie 1

11.02.2016, 21:38

Cat de bne arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cognac Tiramisu