Tiramisu – Cake Style

de iqphantom in Torturi, 28 Feb 2013 | 6681 vizualizari

 

Daca tot e primavara...si tot aveti chef de un tort usor de facut si extrem de delicios, recomand Tiramisu....fara piscoturi de data asta si un pic mai altfel dar extrem de delicios.

 

INGREDIENTE

Blat :

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 4 linguri de ulei
  • 9 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • 2 prafuri de vanilie ( sau o fiola de esenta)

Crema:

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar2 plicuri zahar vanilat
  • 400 gr mascarpone
  • 200 ml frisca vegetala ( sau orice fel de frisca in cutie – contine stabilizatori)
  • 2 plicuri de gelatina granule

Insiropare:

  • 100 ml cafea tare
  • 2 lingurite de zahar
  • 25 ml rom brun( poti folosi rom alb, Lacrima lui Ovidiu, coniac,etc)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu – Cake Style:

Pregatire:


Blat:


Albusurile se bat spuma tare cu mixerul .


In spuma rezultata se adauga galbenusurile ( unul cate unul), uleiul in fir subtire si faina amestecata cu praful de copt , pe rand cate o lingura amestecand de sus in jos.


Blatul se pune intr-o forma ( de care preferati) si se coace pe treapta 1 a cuptorului cu gaz 20-30 de minute ( testul scobitorii).


Se scoate din cuptor si se raceste.


Crema:


Gelatina se hidrateaza in putina apa rece .


Se amesteca galbenusurile cu zahar. Se adauga zaharul si zaharul vanilat. Se spumeaza prin frecare . Se adauga mascarponele si se amesteca pana la omogenizare.


Albusurile se bat spuma cu frisca. Se adauga amestecul de mascarpone si se omogenizeaza cu grija.


Gelatina se lichefiaza in cuptorul cu microunde sau in bain-marie. Se adauga in crema.


Asezare:


Blatul se taie pe 3 nivele .


Forma de tort se tapeteaza cu nailon alimentar ( pungi de congelator taiate in lipsa de altceva)


Se pune un strat de crema, un strat de blat insiropat cu cafea, un strat de crema …si tot asa, ultimul strat sa fie de blat.


Forma se da la frigider 30 de minute.


Se rastoarna tortul pe un platou si se indeparteaza folia.


Tortul de pudreaza din belsug cu cacao de buna calitate. ( puteti decora dar aspectul nefinisat arata foarte bine).

 

TIPS-URI

1

Atentie la temperatura gelatinei lichefiate sa nu fie foarte fierbinte . Riscul e sa se taie crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu – Cake Style" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Vacuum Blender HB300SV

- 550 lei
2499.99 lei
1949.99 lei

COMENTARII (10)

_Alina_ 1

01.03.2013, 08:12

O felie din bunatatea asta vreau si eu!

MotanLaOale 1

01.03.2013, 09:22

iqphantom 1

01.03.2013, 09:51

multumesc pentru aprecieri, va pup cu drag pe toti.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Hortansa
  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu - reteta clasica