Tiramisu cu afine

de mirela0911 in Prajituri, 23 Ian 2017 | 862 vizualizari

 

E un deliciu! :X

 

INGREDIENTE

  • 2 pachete si jumatate de piscoturi
  • 100 g ciocolata alba
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 ml cafea espresso
  • 2 lgt zahar brun
  • 2 lg lichior amaretto
  • 1 lg cacao
  • afine (din congelator am avut eu)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu cu afine:

Se prepara mai intai cafeaua, dupa care se amesteca cu zaharul brun si se lasa la racit. Se adauga si lichiorul amaretto.


Ciocolata alba se rupe bucatele si impreuna cu 2 lg de frisca lichida se pune pe foc mic si se lasa pana se topeste si omogenizeaza. Se lasa sa se racoreasca putin. Intre timp, se mixeaza mascarpone, apoi se adauga ciocolata putin cate putin, pana se incorporeaza toata. Peste acest amestec, se toarna frisca lichida in 3-4 reprize, mixand pana se obtine o compozitie cremoasa si care nu curge.


Se ia un vas de yena si se asaza un strat de piscoturi care au fos insiropate in cafea. Se toarna jumatate din crema, se niveleaza si se pun afine. Se continua din nou cu piscoturi, iar la final, se pune restul de crema si afine. Se presara cacao deasupra, apoi se da la rece pentru cateva ore.


Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

In crema nu am pus zahar, deoarece am considerat ca ciocolata alba si frisca lichida indulcesc suficient.

2

In caz contrar, se poate adauga zahar pudra dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu cu afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

mirela0911 1

24.01.2017, 19:01

Vă mulțumesc!

simona72 1

25.01.2017, 11:11

Wooow! Ce deliciu ai facut! Mie imi place in functie de anotimp si fructe sa-l fac cu multe fructe.

oanapl 1

25.01.2017, 17:39

Delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert rulouri cu branza dulce
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

RETETA RECOMANDATA
Tìramisú - reteta originala