Tiramisu reţetă cu arahide caramelizate

de Rita Ilies in Prajituri, 1 Apr 2015 | 2860 vizualizari

 

Nu este Tiramisu reţetă originală, dar atunci când nu prea ai chef să-ți petreci timpul făcând prăjituri cu dichis dar totuși vrei să ai un desert delicios pe masă când musafirii îți calcă pragul, acest Tiramisu e dulcele ideal. Îți ia maxim 30 de minute să-l prepari și cu siguranță vei avea parte de multe laude. :) Poți să îl pregătești seara, astfel îl vei putea lăsa să stea la rece timpul necesar fără să fii tentat/ă să te atingi de el. :))

 

INGREDIENTE

  • pișcoturi
  • cafea tare, naturală
  • 200 ml iaurt grecesc
  • 500 g brânză mascarpone
  • 50 ml lichior de ciocolată
  • 8 linguri cu zahăr
  • 200 g arahide prăjite
  • 70 g cacao pentru pudrat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă cu arahide caramelizate:

Tiramisu reţetă originală

Am topit zahărul cu grijă să nu se ardă, apoi am adăugat arahidele prăjite și le-am încorporat. Cranțul rezultat l-am lăsat să se răcească, apoi l-am zdrobit și l-am pus deoparte. Între timp am mixat brânza împreună cu iaurtul și lichiorul, apoi am încorporat cranțul. Am tapetat cu folie alimentară o tavă din sticlă și am început să așez pișcoturile.

Cafeaua am folosit-o pentru a le însiropa. Am împărțit crema de mascarpone în două, am întins un strat peste pișcoturi, apoi am repetat operațiunea. Prăjitura a stat la rece până următoarea zi.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

E indicat să fie pudrată cu cacao înainte de a fi servită deoarece crema de mascarpone va umezi cacaoa iar prăjitura noastră nu va mai arăta atât de bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă cu arahide caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Rita Ilies 1

02.04.2015, 15:38

Vrei, Cris? Nu mai este!

tarasmariana 1

03.04.2015, 05:28

mirela0911 1

03.04.2015, 14:03

As papa acum dar n-am!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura frageda cu mere