Tiramisu cu blat de nuca

de Constelatialeu in Torturi, 8 Aug 2013 | 6276 vizualizari

 

Pe 9 august in urma cu 16 ani,am adus pe lume un leut-Cristian,.incapatanat cu personalitate si foarte vesel .Cum tiramisu e printre preferatele sale in materie de dulciuri,am zis ca de ziua lui sa-i fac poftele,doar ca am inlocuit piscoturile cu blat de nuca...

 

INGREDIENTE

Blat

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri nuca macinata
  • 2 linguri faina

Crema

  • 1 cutie crema mascarpone
  • 4 oua
  • 100 g zahar pudra
  • 300 ml frisca hulala

Sirop

  • 5 pliculete ness cca 15 g
  • 200 ml apa
  • 1 lingura coniac

Glazura de ciocolata de la Dr.Oetker

Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu cu blat de nuca:

Blatul de tort,gasiti retetea aici -..http://www.bucataras.ro/retete/blat-de-tort-cu-nuca-49614.html


Crema:


Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.Galbenusurile impreuna cu zaharul pudra se mixeaza pana devin o crema spumoasa.Se adauga crema mascarpone ,apoi albusurile batute spuma si frisca hulala batuta bine.Toate acestea se omogenizeaza bine.


Sirop: Nesul se freaca cu apa si apoi se adauga coniacul.


Glazura conform indicatiilor de pe pachet.


Asamblare:


Blatul se taie in 4 se insiropeaza bine si se umple cu crema,deasupra se toarna glazura de ciocolata....

 

TIPS-URI

1

de preferat sa se taie a doua azi,daca aveti rabdare...

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu cu blat de nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

laura_n 1

09.08.2013, 16:24

la multi ani juniorului, sa va traiasca sanatos si sa va bucure o viata intreaga

RuxyRux 1

09.08.2013, 16:26

La Multi Ani frumosi, sanatosi si fericiti! Sa va fie sanatos! Sa va bucurati de el!

Cris2711 1

09.08.2013, 21:48

arata teribil de delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Lulu
  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi moldovenesti

de Lau 9

ieri la 22:02

Prajitura Dobos

ieri la 21:51

Prajitura cu crema de ciocolata

de GeorgiG 5

ieri la 21:50

RETETA RECOMANDATA
Tort Tiramisu