Tiramisu cu capsuni

de Tuxedo in Prajituri, 14 Mai 2013 | 4339 vizualizari

 

Pentru ca este sezonul capsunilor, m-am gandit ca un Tiramisu racoritor s-ar potrivi de minune ca desert! De data aceasta crema am facut-o cu crema de oua fiarta pe bain marie, ca am vrut sa vad care este diferenta fata de cea cu oua crude. Concluzia mea este ca a fost la fel de delicios ca si celalalt, doar ca este crema putin mai moale, asa ca se adauga putina gelatina ca sa o intareasca. Asadar, pentru cei carora nu le plac ouale crude in crema, o pot folosi pe aceasta.

 

INGREDIENTE

  • un pachet mare de piscoturi (48)
  • cafea 5 lingurite pentru 300 ml apa
  • 50 ml Amaretto (sau rom)
  • 500 gr mascarpone
  • 5 galbenusuri
  • 5 linguri zahar
  • 50 ml lapte
  • 10 gr gelatina
  • o pastaie de vanilie
  • 500 ml frisca
  • 300 ml cafea tare
  • 400 gr capsuni
  • Ornat:
  • 150 gr ciocolata (pentru capsuni)
  • 100 gr ciocolata amaruie (pentru ganache)
  • 100 ml frisca (pentru ganache)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu cu capsuni:

Facem cafeaua si o lasam la racit. (cafea tare, la 300 ml punem 5 lingurite cafea). cand este rece adaugam lichiorul Amaretto sau romul. Daca nu aveti, nu-i bai! dar in reteta originala de Tiramisu se foloseste lichior.


Crema:


Punem gelatina la hidratat in apa calduta, cat sa o acopere cu 2 degete. Dupa cca 10 minute ea va creste in volum si chiar inainte de a o incorpora in crema o dizolvam pe baie de aburi sau o punem 25 de secunde la microunde.


Frecam galbenusurile cu zaharul pana se albesc apoi adaugam 50 ml lapte si le fierbem pe bain marie, amestecand continuu cu o lingura de lemn. Zaharul trebuie sa se dizolve iar crema trebuie sa imbrace lingura cand este gata.


Lasam crema sa se racoreasca si cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget adaugam gelatina dizolvata si omogenizam bine. Crema trebuie sa fie complet racita (dar nu in frigider, pentru ca se va intari de la gelatina) cand o incorporam cu branza mascarpone.


Intr-un bol mai inalt (unde vom amesteca crema) mixam branza mascarpone ca se se omogenizeze. Peste mascarpone adaugam crema de oua, semintele de la pastaia de vanilie si la sfarsit frisca batuta tare.


Daca vreti, puteti taia capsunile bucatele mai mici si le puteti incorpora si pe acestea in crema (doar jumatate din cantitate, restul le pastrati pentru ornat) sau le taiati felii subtiri si le puneti peste crema, in momentul asamblarii.


Asamblare tort:


Cel mai bine ar fi sa aveti o forma patrata de tort cu inel detasabil (35cm/ 35cm) pentru asamblarea acestui tort, sau o tava. In felul acesta crema nu se va scurge pe margini si va avea timp sa se intareasca frumos. Eu din pacate nu am avut forma cu inel si mi s-a cam deplasat tortul…pana sa apuce sa se intareasca crema!


Punem cafeaua intr-un castronel si inmuiem fiecare piscot pentru o secunda in cafea.


Asezam un rand de piscoturi, apoi punem o treime din crema, iar piscoturi si la final crema. Putem sa facem tortul cu 2 straturi de crema sau cu 3, in functie de marimea formei (sau a tavii). Ultimul strat trebuie sa fie de crema. Primul strat de piscoturi il asezam intr-un sens, al doilea strat il asezam invers (perpendicular).


Am ornat cu capsuni trase in ciocolata si pentru dungulitele de deasupra am facut o crema ganache din 100 ml ciocolata amaruie si 100 ml frisca lichida. Ganachul se face foarte usor, incalzind frisca lichida apoi adaugam ciocolata rupta bucatele si omogenizam pana devine o crema lucioasa. Se lasa la racit pana cand are o consistenta buna pentru ornat.


Se lasa la rece cel putin 4 ore ca sa se inchege bine crema.


Este delicios de racoritor!


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Este recomandat sa folositi o tava cu inel detasabil

2

Capsunile se pot incorpora in crema dar se pot pune si deasupra cremei

3

Nu este neaparat nevoie sa ornati cu ganache si cu capsuni, puteti orna doar cu cacao

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Panini Maker Large

- 40 %
389.99 lei
233.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

danakarin 1

15.05.2013, 08:26

Arata minunat!

CookieMonster 1

15.05.2013, 18:41

Minunat!

Valclaudia 1

17.05.2013, 21:53

arata senzational! Felicitari!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu pui rotisat si ciuperci

de xana 5

la 12:36

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu