Tiramisu reţetă originală, cu capsuni

de Oana in Prajituri, 14 Mai 2015 | 9182 vizualizari

 

Tiramisu reţetă originală
Un desert foarte usor de preparat, aromat si racoritor! 

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • oua- 3 buc
  • zahar pudra- 3 linguri
  • mascarpone- 250 gr
  • lime- 1 buc
  • coaja rasa de la o portocala
  • zahar tos- 3 linguri
  • un praf de sare
  • piscoturi- 200 gr
  • capsuni- 300 gr
  • Sirop:
  • lime- 1 buc
  • portocala- 1 buc
  • apa- 100 ml
  • extract de vanilie- o lingurita
  • zahar pudra- 1 lingura
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă originală, cu capsuni:

Tiramisu reţetă originală
Mixati galbenusurile cu zaharul pudra la viteza maxima, pana se intaresc si devin spumoase
Amestecati apoi cu mascarpone rece, putin cate putin, mixand la viteza cea mai mica
Adaugati coaja rasa de lime, coaja de portocala si zeama de lime, amestecand usor
Mixati albusurile separat, cu un praf de sare. Cand incep sa se intareasca adaugati zaharul tos, putin cate putin si mixati pana obtineti o bezea tare
Amestecati apoi bezeaua peste crema de mascarpone, amestecand usor, cu o spatula, de jos in sus
Amestecati intr-un bol sucul de la o portocala si lime, cu extractul de vanilie si zaharul pudra, apoi adaugati apa
Insiropati piscoturile si asezati-le intr-o tava dreptunghiulara (tava de chec)
Taiati felii cateva capsuni mai mari si asezati-le de jur imprejurul tavii, puneti apoi un strat de crema, deasupra capsuni taiate, apoi iar un strat de Piscoturi insiropate si la final restul de crema
Ornati cu capsuni si frunzulite de menta verde
Lasati tiramisu la frigider cateva ore

TIPS-URI

1

puteti adauga in crema si 2 linguri de crema limoncello

2

branza mascarpone trebuie sa fie rece, din frigider, cand o amestecati cu crema de galbenusuri

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originală, cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
desert cheesecake marmorat cu ciocolata