Tiramisu cu capsuni

de Criss in Prajituri, 22 Apr 2016 | 3621 vizualizari

 

(Pentru ca atunci cand am postat aceasta reteta am fost cascata sau prea adormita :D din greseala am postat-o la articole si Bucatarasul Sef m-a atentionat si m-a rugat sa o postez din nou, iata ca acum m-am conformat.) Din nou tiramisu, pentru ca dupa cum spuneam intr-o postare anterioara, este un desert foarte simplu si rapid. Pentru ca lui Alex nu ii place varianta clasica de tiramisu (din cauza cafelei), de aceasta data am facut un tiramisu cu capsuni. Pentru ca zilele trecute am facut curatenie prin congelator si am gasit o punga cu capsuni, am folosit capsunele congelate pentru a face un sos pentru insiropat piscoturile. A iesit un desert delicios, Alex chiar mi-a zis sa nu mai fac niciodata tiramisu cu cafea ci doar cu capsuni. :)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • -1 pachet mic de piscoturi (cel cu doua pungi de piscoturi)
  • -250 g mascarpone
  • -200 ml frisca lichida Pilos
  • -2 linguri zahar pudra
  • -250 g capsuni proaspete
  • Sos de capsuni:
  • -400 g capsuni congelate
  • -2 linguri zahar
  • -50 ml apa
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu cu capsuni:

Mai intai se pregateste sosul pentru insiropat piscoturile. Capsunele congelate (puteti folosi desigur si capsuni proaspete) se pun intr-o cratita impreuza cu zaharul si apa, pana cand se inmoaie, apoi cu blenderul vertical se mixeaza pana rezulta un sos nu foarte gros. Jumatate din cantitatea de piscoturi se trece prin sirop apoi se aseaza unul langa altul intr-o tava (aproximativ 15/25), apoi se mai pun deasupra doua linguri din sosul de capsuni. Pentru crema se mixeaza crema mascarpone cu zaharul pudra si esenta de vanilie si se adauga frisca batuta spuma. Se omogenizeaza, apoi se pune jumatate din crema peste piscoturi. Peste crema se pune al doilea rand de piscoturi insiropate cu sos de capsuni apoi restul de crema. Se pudreaza cu putina cacao si se orneaza cu capsuni proaspete. Inainte de servire, ideal e sa stea minim 2 ore in frigider.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Criss 1

24.04.2016, 06:32

Multumesc mult.

Gherca Daniela 1

24.04.2016, 15:21

delicios si cu fructe de sezon!

Camelya 1

12.05.2016, 11:53

Ce minunatie! La favorite!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulada ciocolatoasa