Tiramisu cu ciocolata

de Toamna07 in Prajituri, 9 Apr 2014 | 5871 vizualizari

 

Dupa reteta de Tiramisu clasic,m-am delectat si cu gustul unui tiramisu cu ciocolata.M-am invartit in jurul retetei clasice si am pregatit un savuros tiramisu cu ciocolata.
Prajitura este atat de usoara incat nici macar un incepator nu va intampina dificultati.

 

INGREDIENTE

Ingrediente :

  • 1 pachet mare de piscoturi (4 blistere)
  • 500 gr de mascarpone pastrat la temperatura camerei
  • 5 galbenusuri proaspete,mari
  • 250 ml.frisca lichida
  • 2 plicuri ciocolata calda dark
  • 2 plicuri cu zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 100 g ciocolata neagra topita
  • 2 lingurite cu ness
  • 2 linguri crema de whiskey,lichior de cafea,rom...

Décor :

  • Cacao
  • 50-100 g ciocolata rasa pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu cu ciocolata:

Prima data, preparam ciocolata calda ,punem doua plicuri de ciocolata pudra la 200 ml de apa calda.Amestecam bine si o lasam sa se raceasca .Cand s-a racit, adaugam doua linguri cu crema de whiskey sau lichior,rom...

Galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul farin pana se umfla si devin crema. Adaugam mascarpone si continuam mixarea. Frisca batuta tare o amestecam usor. Presaram ness-ul si turnam ciocolata topita si racita.Amestecam la viteza mai mica. Va rezulta o crema extrem de gustoasa si fina . Gustati doar crema ramasa pe paletele de la mixer,ne-am inteles ? :) Asamblam tiramisu intr-o tava ,pe doua straturi .Trecem rapid piscoturile prin ciocolata calda aromata cu crema de whiskey si le asezam in tava.Impartim piscoturile in asa fel incat sa sa obtinem doua straturi egale,suprapuse. Peste primul strat de piscoturi inmuiate intindem jumatate din crema.Asezam al doilea strat de piscoturi inmuiate + ultima parte din crema fina.

Deasupra prajiturii tiramisu,presaram cacao si radem ciocolata.

Dam tiramisu cu ciocolata la frigider cateva ore sa se imbine aromele .



Pofta buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

Satisfyyourcravings 1

09.04.2014, 18:41

Super!

Rocsi 1

09.04.2014, 20:22

Un deliciu!

MIUTA 1

12.04.2014, 16:40

Suuuuper
Am pus reteta la favorite

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

Gem de caise

de RODIMUR 4

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu cu ciocolata