Tiramisu reţetă originală, cu ciocolata

de Adele in Prajituri, 20 Sep 2014 | 3691 vizualizari

 

Tiramisu reţetă originală
Am ales sa prepar ceva rapid si destul de caloric :D ..

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • 250 gr mascarpone.
  • 200 ml frisca lichida.
  • 250 ml cafea espresso.
  • 2 oua.
  • 80 gr zahar.
  • 100 gr crema ciocolata.
  • piscoturi (40 buc).
  • Decor : frisca si fulgi de ciocolata.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă originală, cu ciocolata:

Tiramisu reţetă originală

Punem o oala cu apa pe aragaz,intr-un vas punem ouale (cat mai proaspete posibil) si zaharul si incepem sa le mixam ,cand apa se incalzeste punem vasul pe oala si continuam sa le mixam pentru cel putin 10 minute pe baie de aburi.

Intr-un alt vas punem mascarponele si amestecam pana devine cremos ,adaugam frisca lichida si mixam in continuare ,intre timp adaugam si crema de ou in compozitie. Crema obtinuta o impartim in doua, o parte o punem la rece pana la momentul folosirii,iar cealalta parte o amestecam cu crema de ciocolata.

Intr-o tava(sau puteti folosi ce doriti) incepem sa forma un strat de piscoturi inmuiate in cafea punem si crema alba dupa care un alt strat de piscoturi si incheiem cu crema de ciocolata.

Puteti decora cu frisca si ciocolata.Se lasa la rece cel putin cateva ore(2-4 ore) .Pofta buna!!

TIPS-URI

1

Se poate face si in cupe ,pahare etc.

2

Eu l-a facut sub forma de tort.

3

Puteti folosi si lichior de ciocolata sau cafea .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originală, cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Adele 1

21.09.2014, 10:49

Daniela

MOKUSKA 1

21.09.2014, 11:32

vin sa gust, arata minunat

Adele 1

21.09.2014, 11:40

Ildi te astept pun de cafea

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Reteta de Tiramisu cremos si aromat, cu mascarpone