Tiramisu cu ciocolata.

de Adele in Prajituri, 20 Sep 2014 | 1526 vizualizari

 

Am ales sa prepar ceva rapid si destul de caloric :D ..

 

INGREDIENTE

  • 250 gr mascarpone.
  • 200 ml frisca lichida.
  • 250 ml cafea espresso.
  • 2 oua.
  • 80 gr zahar.
  • 100 gr crema ciocolata.
  • piscoturi (40 buc).
  • Decor : frisca si fulgi de ciocolata.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu cu ciocolata.:

Punem o oala cu apa pe aragaz,intr-un vas punem ouale (cat mai proaspete posibil) si zaharul si incepem sa le mixam ,cand apa se incalzeste punem vasul pe oala si continuam sa le mixam pentru cel putin 10 minute pe baie de aburi.


Intr-un alt vas punem mascarponele si amestecam pana devine cremos ,adaugam frisca lichida si mixam in continuare ,intre timp adaugam si crema de ou in compozitie. Crema obtinuta o impartim in doua, o parte o punem la rece pana la momentul folosirii,iar cealalta parte o amestecam cu crema de ciocolata.


Intr-o tava(sau puteti folosi ce doriti) incepem sa forma un strat de piscoturi inmuiate in cafea punem si crema alba dupa care un alt strat de piscoturi si incheiem cu crema de ciocolata.


Puteti decora cu frisca si ciocolata.Se lasa la rece cel putin cateva ore(2-4 ore) .Pofta buna!!

 

TIPS-URI

1

Se poate face si in cupe ,pahare etc.

2

Eu l-a facut sub forma de tort.

3

Puteti folosi si lichior de ciocolata sau cafea .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu cu ciocolata." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Adele 1

21.09.2014, 10:49

Daniela

MOKUSKA 1

21.09.2014, 11:32

vin sa gust, arata minunat

Adele 1

21.09.2014, 11:40

Ildi te astept pun de cafea

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu in stil romanesc