Tiramisu cu crema de castane

de laura_n in Prajituri, 6 Noi 2013 | 5267 vizualizari

 

a fost... yuum :))) merita sa il incercati, combinatie dementiala - cafea - piure castane -lichior amaretto - cacao.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet mare piscoturi (400 gr)
  • 1 cutie mascarpone
  • 1 pahar lapte dulce
  • 250 gr piure castane (la borcan/ congelat)
  • 1 cafea mare concentrata fara zahar
  • 3 lg lichior amaretto
  • 40 gr zahar pudra
  • pudra cacao pt ornat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu cu crema de castane:

Intr-un castron, punem branza mascarpone, zaharul pudra si laptele dulce. Desfacem usor, cu un tel, branza in lapte, pana se omogenizeaza. Adaugam piureul de castane, lichiorul si amestecam in continuare. Ideal ar fi sa ne folosim de un mixer. Dam deoparte crema.


Pregatim un recipient, o tava, eu am folosit o tava termorezistenta, nu foarte mare. Asezam doua straturi de piscoturi. Insiropam cu cafeaua amara. Eu am nimerit niste piscoturi atat de pufoase, incat nu le-am insiropat foarte mult.


Turnam crema de castane, nivelam, mai punem un strat de piscoturi, apoi presaram cacao din belsug.


Dam la frigider pentru a se aseza prajitura si pentru a se raci.


Portionam si servim alaturi de o cafea daca doriti. Este excelent!

 

TIPS-URI

1

ingredientele costa aproximativ 28 lei.

2

daca folositi piscoturi mai crocante, insiropati mai bine piscoturile!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu cu crema de castane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

DIANA B 1

20.11.2013, 16:15

O singura data am mancat castane coapte , la Tg Mures si mi-au placut .Interesanta reteta ta , mama de Denis .

laura_n 1

20.11.2013, 17:27

Diana multumesc, chiar are un gust special

simona72 1

23.11.2013, 15:40

Pe asta cum de l-am pierdut?? Combinatie dementiala, dar tot nu am gasit piure de castane....oricum pastrez reteta ca e prea buna!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu