Tiramisu cu crema de castane

de laura_n in Prajituri, 6 Noi 2013 | 5200 vizualizari

 

a fost... yuum :))) merita sa il incercati, combinatie dementiala - cafea - piure castane -lichior amaretto - cacao.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet mare piscoturi (400 gr)
  • 1 cutie mascarpone
  • 1 pahar lapte dulce
  • 250 gr piure castane (la borcan/ congelat)
  • 1 cafea mare concentrata fara zahar
  • 3 lg lichior amaretto
  • 40 gr zahar pudra
  • pudra cacao pt ornat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu cu crema de castane:

Intr-un castron, punem branza mascarpone, zaharul pudra si laptele dulce. Desfacem usor, cu un tel, branza in lapte, pana se omogenizeaza. Adaugam piureul de castane, lichiorul si amestecam in continuare. Ideal ar fi sa ne folosim de un mixer. Dam deoparte crema.


Pregatim un recipient, o tava, eu am folosit o tava termorezistenta, nu foarte mare. Asezam doua straturi de piscoturi. Insiropam cu cafeaua amara. Eu am nimerit niste piscoturi atat de pufoase, incat nu le-am insiropat foarte mult.


Turnam crema de castane, nivelam, mai punem un strat de piscoturi, apoi presaram cacao din belsug.


Dam la frigider pentru a se aseza prajitura si pentru a se raci.


Portionam si servim alaturi de o cafea daca doriti. Este excelent!

 

TIPS-URI

1

ingredientele costa aproximativ 28 lei.

2

daca folositi piscoturi mai crocante, insiropati mai bine piscoturile!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu cu crema de castane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Profesional Versa

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

Vacuum Blender HB300SV

- 370 lei
2499.99 lei
2129.99 lei

COMENTARII (41)

DIANA B 1

20.11.2013, 16:15

O singura data am mancat castane coapte , la Tg Mures si mi-au placut .Interesanta reteta ta , mama de Denis .

laura_n 1

20.11.2013, 17:27

Diana multumesc, chiar are un gust special

simona72 1

23.11.2013, 15:40

Pe asta cum de l-am pierdut?? Combinatie dementiala, dar tot nu am gasit piure de castane....oricum pastrez reteta ca e prea buna!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!