Tiramisu reţetă cu crema de castane

de laura_n in Prajituri, 6 Noi 2013 | 8152 vizualizari

 

Nu este Tiramisu reţetă originală, dar a fost... yuum :))) merita sa il incercati, combinatie dementiala - cafea - piure castane -lichior amaretto - cacao.

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • 1 pachet mare piscoturi (400 gr)
  • 1 cutie mascarpone
  • 1 pahar lapte dulce
  • 250 gr piure castane (la borcan/ congelat)
  • 1 cafea mare concentrata fara zahar
  • 3 lg lichior amaretto
  • 40 gr zahar pudra
  • pudra cacao pt ornat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă cu crema de castane:

Tiramisu reţetă originală

Intr-un castron, punem branza mascarpone, zaharul pudra si laptele dulce. Desfacem usor, cu un tel, branza in lapte, pana se omogenizeaza. Adaugam piureul de castane, lichiorul si amestecam in continuare. Ideal ar fi sa ne folosim de un mixer. Dam deoparte crema.

Pregatim un recipient, o tava, eu am folosit o tava termorezistenta, nu foarte mare. Asezam doua straturi de piscoturi. Insiropam cu cafeaua amara. Eu am nimerit niste piscoturi atat de pufoase, incat nu le-am insiropat foarte mult.

Turnam crema de castane, nivelam, mai punem un strat de piscoturi, apoi presaram cacao din belsug.

Dam la frigider pentru a se aseza prajitura si pentru a se raci.

Portionam si servim alaturi de o cafea daca doriti. Este excelent!

TIPS-URI

1

ingredientele costa aproximativ 28 lei.

2

daca folositi piscoturi mai crocante, insiropati mai bine piscoturile!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă cu crema de castane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (41)

DIANA B 1

20.11.2013, 16:15

O singura data am mancat castane coapte , la Tg Mures si mi-au placut .Interesanta reteta ta , mama de Denis .

laura_n 1

20.11.2013, 17:27

Diana multumesc, chiar are un gust special

simona72 1

23.11.2013, 15:40

Pe asta cum de l-am pierdut?? Combinatie dementiala, dar tot nu am gasit piure de castane....oricum pastrez reteta ca e prea buna!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cheescake Tiramisu reteta