Tiramisu cu fructe de padure

de Irina in Prajituri, 24 Oct 2014 | 2218 vizualizari

 

Prajiturii asteia i se spune tiramisu cu fructe de padure, pentru ca ingredientele sunt aceleasi, mai putin fructele de padure ce inlocuiesc praful de cacao din reteta originala. Mi s-a parut buna, mai putin combinatia de fructe cu gustul de espresso.
V-as sfatui sa inlocuiti cafeaua cu care se insiropeaza piscoturile cu un sirop sau suc de fructe.

 

INGREDIENTE

  • 2 cutii mascarpone
  • 200 ml frisca
  • 4 galbenusuri
  • 100 g zahar brun
  • 20 piscoturi Savoiardi
  • 100 ml espresso
  • lichior Amaretto
  • afine
  • capsuni
  • frunzulite de menta
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu cu fructe de padure:

Am pregatit intai o cafea espresso, am indulcit-o cu 2 lingurite de zahar si am amestecat, dupa care am lasat-o la racit.


Am separat galbenusurile de albusuri, iar galbenusurile le-am pus intr-o cratita la bain-marie impreuna cu zaharul. Am amestecat pana s-a topit zaharul, apoi am adaugat lichiorul Amaretto. Crema de oua am combinat-o cu mascarpone si cu frisca batuta pana s-a omogenizat compozitia.


Piscoturile le-am insiropat cu cafeaua espresso si le-am asezat pe un platou, la indemana.


Peste piscoturi am asezat un strat de crema cu un posh, afine si capsuni taiate felii si inca un strat de crema.


Am aranjat deasupra al doilea rand de piscoturi insiropate si am imbracat prajitura cu crema. Am decorat cu fructe si frunzulite de menta.



 

TIPS-URI

1

pentru insiroparea piscoturilor, in loc de cafea espresso v-as sugera un sirop sau suc de fructe

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

anca_rm 1

25.10.2014, 11:16

wow , arata senzational

elucubratiiculinare 1

26.10.2014, 09:04

perfect

tarasmariana 1

28.10.2014, 04:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura delicioasa cu zmeura si sos de capsuni