Tiramisu cu lamaie

de simona72 in Prajituri, 25 Feb 2013 | 2905 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un pachet mare de piscoturi
  • 3 albusuri
  • o ceasca de zahar
  • 2 cesti apa
  • o lamaie
  • o limeta
  • 6 linguri de zahar
  • 400 ml smantina pt frisca
  • un iaurt gras grecesc
  • o cutie mica de mascarpone
  • o esenta de lamaie dr. Oetker
  • un plic gelatina
  • frunzulite de menta pt decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu cu lamaie:

Batem frisca tare cu 3 linguri de zahar. Batem albusurile spuma cu un praf de sare si 3 linguri de zahar. Le dam la frigider.


Facem un sirop din: o ceasca zahar si 2 de apa, zeama si coaja de la o lamaie, zeama si coaja de la o limeta. Le punem pe foc si lasam sa scada putin siropul, strecuram sa nu mai avem coaja, lasam la racit. Intr-o ceasca de sirop adaugam esenta de lamaie si gelatina, le dizolvam bine si le adaugam peste frisca batuta in care am adaugat iaurtul gras si mascarpone. Le batem bine pe toate, iar la urma de tot incorporam si albusurile spuma.


In siropul ramas introducem fiecare piscot, punem un strat de piscoturi, unul de frisca, unul de piscoturi insiropate si terminam cu frisca. Decoram cu frunzulite de menta.

 

TIPS-URI

1

pe linga sirop se poate adauga si limoncino, eu acum nu am avut

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Bya Ralu 1

25.02.2013, 20:34

super

Rocsi 1

25.02.2013, 22:09

Ce racoros !

Anett 1

26.02.2013, 14:19

hmmmm deliciu!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu a la Boromir