Tiramisu cu mascarpone

de DulciuriSiNuNumai in Prajituri, 3 Sep 2012 | 37034 vizualizari

 

Poate nu stiati dar "tira-mi su" in italiana inseamna "ridica-ma". Nu este intamplatoare aceasta denumire: ea se datoreaza faptului ca acest delicios desert contine cafeina care energizeaza iar gustul sau divin parca te ridica pana in rai.

 

INGREDIENTE

  • -400 g piscoturi Savoiardi
  • -4 oua
  • -400 g mascarpone
  • -120 g zahar
  • -3 linguri cu varf cafea
  • -1 lingura esenta de rom
  • -3 linguri lichior de cafea
  • -cacao
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu cu mascarpone:

Se prepara o cafea tare din 400 ml apa si 3 linguri de cafea cu varf. Se lasa sa se raceasca si se adauga o lingura esenta de rom si 3 linguri lichior de cafea.


Se separa galbenusurile de albusuri. Se mixeaza galbenusurile cu 60 g zahar pana se obtine o compozitie deschisa la culoare si cu volum dublat. Apoi se incorporeaza cate o lingura de mascarpone si se amesteca bine dupa fiecare. Albusurile se bat spuma tare. Se adauga cate o lingura de zahar si se mixeaza in continuare pana la epuizarea celor 60 g de zahar. Se adauga treptat aceasta spuma in crema mascarpone amestecand usor de sus in jos. (nu folositi mixerul deoarece se lasa albusurile).


Se introduce crema pentru tiramisu in frigider si se lasa pana cand se termina de pregatit primul strat de piscoturi. Se introduc rapid prin cafea ambele parti ale piscoturilor astfel incat ele sa fie doar un pic umezite. Daca sunt imbibate prea tare cu cafea in final tiramisu va fi moale. Intr-o tava cu margini inalte se aseaza primul strat de piscoturi, se acopera cu crema, se niveleaza si se pudreaza cu cacao. Apoi se aseaza al doilea strat de piscoturi, se acopera cu crema, se niveleaza si se pudreaza cu cacao cu ajutorul unei site. Se acopera tava cu o folie alimentara si se da la frigider pentru 4-6 ore.


Rezultatul este absolut spectaculos, lejer, proaspat! Un deliciu! Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

Pentru reusita acestei retete trebuie ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu cu mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Sim0na 1

04.09.2012, 11:12

Si eu as vrea o portie de ridicata d-asta!
Bine ai venit printre noi!

DulciuriSiNuNumai 1

04.09.2012, 12:42

sincer si eu as mai vrea; dar s-a papat repede; merci pt urari

gaby_gabytza 1

09.09.2012, 22:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu in stil romanesc