Tiramisu cu mascarpone

de loredanaaa in Prajituri, 9 Mai 2013 | 826 vizualizari

 

Prima oara am mancat in Italia, pana atunci nu stiam de aceasta prajitura,aici mi-a zis ca se numeste zupa ingleze,deci nu stiam ca se numeste tiramisu,de atunci a devenit prajitura mea preferata.

 

INGREDIENTE

  • 400g de piscoturi savoiardi
  • 4 oua
  • 200g de zahar
  • 500g de mascarpone
  • un pahar de cafea
  • 5 linguri de cacao
  • un plic zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu cu mascarpone:

Intai faceti cafeaua ca sa se raceasca.

Separati galbenusurile de albusuri.

Galbenusurile se freaca cu 150 g de zahar pana se dubleaza,apoi treptat adaugati mascarpone pana obtinem o crema.

Albusurile se bat separat cu un varf de sare pana se devine o spuma tare,dupa care se adauga 50 g de zahar  si zaharul vanilat amestecati pana se topeste zaharul

Aceasta spuma se adauga treptat  in crema mascarpone amestecand usor de sus in jos(cand adaugati albusurile in mascarpone sa nu amestecati  cu mixerul ,folositi o lingura de lemn sau o paleta)

Piscoturile se inmoaie rapid prin cafea(in cafea puteti pune o esenta de rom sau de migdale) se aseaza unul cate unul intr-o tava.

Dupa ce am  terminat primul strat se pune jumatate din crema,din nou un alt rand de piscoturi inmuiate prin cafea  si terminam cu cealalta jumatate de crema.

Peste crema se  pune cacao,puteti sa decorati sau il lasati asa si se da la frigider 5 ore,sau pana a doua zi.

Pofta buna!

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu cu mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rocsi 1

09.05.2013, 11:00

E o prajiutra buna!

Bya Ralu 1

09.05.2013, 14:12

loredanaaa 1

09.05.2013, 21:19

multumesc deyutzky, motan,diaconta,eduard,alina,alina,rhapsody,rocsi,bya

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!