Tiramisu cu mascarpone

de loredanaaa in Prajituri, 9 Mai 2013 | 976 vizualizari

 

Prima oara am mancat in Italia, pana atunci nu stiam de aceasta prajitura,aici mi-a zis ca se numeste zupa ingleze,deci nu stiam ca se numeste tiramisu,de atunci a devenit prajitura mea preferata.

 

INGREDIENTE

  • 400g de piscoturi savoiardi
  • 4 oua
  • 200g de zahar
  • 500g de mascarpone
  • un pahar de cafea
  • 5 linguri de cacao
  • un plic zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu cu mascarpone:

Intai faceti cafeaua ca sa se raceasca.


Separati galbenusurile de albusuri.


Galbenusurile se freaca cu 150 g de zahar pana se dubleaza,apoi treptat adaugati mascarpone pana obtinem o crema.


Albusurile se bat separat cu un varf de sare pana se devine o spuma tare,dupa care se adauga 50 g de zahar si zaharul vanilat amestecati pana se topeste zaharul


Aceasta spuma se adauga treptat in crema mascarpone amestecand usor de sus in jos(cand adaugati albusurile in mascarpone sa nu amestecati cu mixerul ,folositi o lingura de lemn sau o paleta)


Piscoturile se inmoaie rapid prin cafea(in cafea puteti pune o esenta de rom sau de migdale) se aseaza unul cate unul intr-o tava.


Dupa ce am terminat primul strat se pune jumatate din crema,din nou un alt rand de piscoturi inmuiate prin cafea si terminam cu cealalta jumatate de crema.


Peste crema se pune cacao,puteti sa decorati sau il lasati asa si se da la frigider 5 ore,sau pana a doua zi.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu cu mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 40 %
389.99 lei
233.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Rocsi 1

09.05.2013, 11:00

E o prajiutra buna!

Bya Ralu 1

09.05.2013, 14:12

loredanaaa 1

09.05.2013, 21:19

multumesc deyutzky, motan,diaconta,eduard,alina,alina,rhapsody,rocsi,bya

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu pui rotisat si ciuperci

de xana 5

la 12:36

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu la pahar