Tiramisu reteta cu mascarpone si capsuni

de Dana_Retetegg in Prajituri, 16 Mai 2013 | 11104 vizualizari

 

Nu stiu daca e Tiramisu reţetă originală, dar am spus de nenumarate ori cat de mult imi place tiramisu, fiindca-i un desert fin si racoritor, cu aroma puternica de cafea :) Prefer insa varianta fara ou, fiindca nu-mi plac cremele pe baza de ou. In schimb nu refuz o portie de tiramisu cu mult mascarpone si cu ceva fructe daca-i posibil :)

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • 1 pachet mare de piscoturi,
  • 1 cutie de 250 g de mascarpone,
  • 500 ml frisca lichida,
  • 1 plic praf pt crema de vanilie,
  • 200 ml lapte,
  • 200 g zahar,
  • 400 ml cafea cu lapte indulcita (sau doar cafea simpla indulcita),
  • 300 g capsuni,
  • bilute de ciocolata pt decor.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reteta cu mascarpone si capsuni:

Tiramisu reţetă originală

Eu am pregatit intai cafeaua si ca sa se raceasca mai repede am amestecat-o cu laptele foarte rece. Prefer sa fie concentrata, asa ca am facut cafea tare cam 300 ml si am completat cu 100 ml lapte.  

Intr-un bol am amestecat 200 ml lapte cu zaharul si cu praful pentru crema. Am mixat bine timp de cateva minute pana am obtinut o crema tare.  

Am adaugat mascarpone si frisca lichida pe care am mixat-o foarte bine inainte in alt bol.  

Am obtinut o crema consistenta si fina, pe care am pus-o 10 minute la frigider, inainte sa o folosesc la tiramisu.  

Piscoturile le-am inmuiat in cafea cu lapte si am asezat primul strat.  

Peste acest strat de piscoturi am pus jumatate din crema de mascarpone si bucatele de capsuni.  

Am asezat si al doilea strat de piscoturi insiropate in cafea, apoi am pus restul de crema si am intins pe toata suprafata.  

Nu am decorat prea spectaculos, ci am folosit bombonele pt decor si bucati de capsuni.   

Am pus prajitura la frigider pana a doua zi. Este ideal sa servim tiramisu cat mai rece.  

Este o prajitura foarte usor de pregatit, foarte gustoasa si racoritoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reteta cu mascarpone si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă originală cu crema de mascarpone