Tiramisu reţetă cu frisca si visine

de MIUTA in Prajituri, 2 Noi 2011 | 5085 vizualizari

 

Tiramisu reţetă cu frisca si visine
M-am inspirat de pe Gurmandine.ro doar ca am modificat putin. Am ales sa fac tiramisu cu fructe deoarece noua nu ne place cu cafea.

 

INGREDIENTE

  • 36 buc piscoturi
  • 500 g crema mascarpone
  • 500 ml frisca
  • 1 plic intaritor de frisca
  • 1 plic zahar vanilat
  • 150 g zahar pudra
  • 3 fiole esenta de vanilie
  • 1 plic capuccino vanilie
  • 50 ml lapte
  • visine si sirop de visine
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă cu frisca si visine:

Tiramisu reţetă cu frisca si visine

Se pun galbenusurile intr-un castron.Se adauga zaharul pudra,zaharul vanilat,esenta de vanilie si se mixeaza foarte bine pana isi dubleaza volumul.

Se adauga in compozitia de galbenusuri,plicul de capuccino si 50 ml lapte.

Se pun galbenusurile pe baia de aburi si se mixeaza 10 minute.

Cand crema s-a ingrosat se da la rece.

Batem frisca impreuna cu intaritorul.

Branza mascarpone se pune intr-un vas mare,se adauga peste ea compozitia de galbenusuri si frisca batuta.

Se amesteca foarte bine toate ingredientele.Crema se imparte in trei,doua parti egale si o parte mai mica.

Intr-un vas de yena se aseaza un rand de piscoturi care au fost imuiate in sirop de visine nu foarte dulce.

Peste piscoturi se pune o cantitate de crema din cele doua parti egale,se presara cu visine conservate fara sambure si iar un strat de piscoturi. Se adauga cealata jumatate de crema si iar se pune visine.

Se pune al treilea strat de piscoturi iar desupra crema(partea mai mica).

Se rade ciocolata amaruie din belsug.

Se da la rece pentru cateva ore.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă cu frisca si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

dana1986 1

06.11.2011, 21:28

bun bun , dar cate galbenusuri ai folosit???

mamaieelena 1

11.11.2011, 18:00

bun deliciu dulce

MIUTA 1

16.11.2011, 22:39

Am uitat sa scriu galbenusurile
8 galbenusuri

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu fructe si bezea -reteta nr. 100 !