Tiramisu fara ou

de Bunica in Prajituri, 9 Ian 2017 | 679 vizualizari

 

Știți momentul când vrei să faci puțin curat în frigider ?Așa am fost eu:)))) Mai aveam frișcă lichidă, o cutie de mascarpone o tot dădeam de colo -colo, mă deranjau și câteva piscoturi, așa că .........., le-am scos pe toate și mă uitam la ele. Mi-am adus aminte de Mireluța noastră dragă care a zis că nu se mai oprea din mâncat. Și cum se prepară foarte repede ...........la treabă!

 

INGREDIENTE

  • 18-20 pișcoturi
  • 250 g. mascarpone
  • 200 g. frișcă lighidă
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 200 ml. cafea
  • o lingură cacao
  • esentă de vanilie
  • o lingură de Amaretto
  • o lingură de Nuttela
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu fara ou:

Pregătește cafeaua și las-o la răcit. Când s-a răcit, pune în ea o lingură de Amaretto.


Mixează frișca + zahărul pudră până sta pe teluri. Adaugă mascarpone, mixând în continuare.


Ia un vas de yena si tapetează-l cu folie alimentară. Scufundă fiecare pișcot în cafea si apoi așează-l pe fundul vasului.


Pune un strat de cremă. Deasupra, pune al doilea strat de piscoturi trecute prin cafea.


In crema din mascarpone + friscă rămasă, pune o lingură de nuttel și mixeaz-o putin.


Al doilea strat de cremă, să fie cel cu nuttela. Presară cacao deasupra. Dă la rece.


Răstoarnă pe un platou sau o farfurie, în cazul meu:)).


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu fara ou" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

mirela0911 1

10.01.2017, 13:02

Buniii ) parca simt gustul! As face si eu, din nou, dar nu am mascarpone! Servesc de aici!

miki_a 1

10.01.2017, 20:21

Foarte bun!

kytz 1

12.01.2017, 07:24

Am oroare la ouale crude, mai ales atât de multe așa că oricând prefer un tiramisu în genul ăsta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Savarine